Trump vyzval Bidena na predvolebnú debatu

Bývalý americký prezident Donald Trump vyzval v stredu šéfa Bieleho domu Joea Bidena na predvolebnú debatu. Obaja majú po primárkach vo viacerých amerických štátov takmer istú nomináciu Republikánskej a Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb.

07.03.2024 07:01
debata (4)
Biden si vystrelil z Trumpa. Pomohol si Haleyovou
Video
Zdroj: Twitter Joea Bidena

„Pre dobro tejto krajiny je dôležité, aby som ja a Joe Biden diskutovali o záležitostiach, ktoré sú životne dôležité pre Ameriku a Američanov,“ uviedol Trump, ktorý má už republikánsku nomináciu do volieb takmer istú.

„Vyzývam na debaty KEDYKOĽVEK, KDEKOĽVEK a HOCIKDE,“ napísal Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social.

Election 2024 Haley Čítajte viac Trump vyhráva. Haleyová končí, ale možno naňho vytiahne politickú atómovku

AFP pritom poukazuje na to, že Trump opakovane odmietal výzvy svojich súperov o republikánsku nomináciu do volieb s tým, že nemá, čo získať, ak sa bude deliť o pozornosť s kandidátmi s nižšími preferenciami.

Trump: Voľte (mňa)! Aj keby ste mali zomrieť!
Video

Trump si takmer s určitosťou zaistil republikánsku nomináciu do volieb po víťazstve v utorkových primárkach vo viacerých amerických štátoch, po ktorých odstúpila zo súboja o nomináciu i jeho súperka Nikki Haleyová.

Jeho oponentom vo voľbách bude za Demokratickú stranu takmer s určitosťou Biden. Šéf Bieleho domu, ktorý podobne ako Trump čelí pochybnostiam v súvislosti s vysokým vekom, neuviedol, či je debate s Trumpom otvorený.

Biden a Trump sa v debatách proti sebe postavili pred prezidentskými voľbami v roku 2020 dvakrát. Prvá debata však vyústila do chaosu po tom, čo Trump väčšinu času prekrikoval Bidena. Pôvodne boli naplánované tri debaty, no jedna bola zrušená, pretože Trump nesúhlasil s tým, aby sa k nej pre opatrenia spojené s pandémiou koronavírusu pripojil cez video spojenie.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #prezident Joe Biden