Partizánske boje pokračujú, bojovníci udržali ruskú dedinu. Kursku a Belgorodu poslali varovanie

Polovojenské skupiny z Légie Sloboda Ruska, Ruského dobrovoľníckeho zboru a Sibírskeho práporu, ktorí bojujú na strane Ukrajiny a tvoria ich prebehlíci z ruských ozbrojených síl a ruskí občania, podnikli výpad do pohraničných miest na západe Ruska. Podarilo sa im obsadiť pohraničnú dedinu Ťotkino v ruskej Kurskej oblasti. Nasledujúci deň podľa ich vyjadrení odrazili útok ruských síl. V spoločnom vyhlásení vyzvali obyvateľov Belgorodu a Kurska, aby opustili mestá.

13.03.2024 12:50
debata (70)
Tank partizánov prerazil obranu ruských hraníc
Video
Tank Ruského dobrovoľníckeho zboru, 12. marca 2024. / Zdroj: Telegram / Ruský dobrovoľnícky zbor

„Ranný kontakt s nepriateľom. Putinove jednotky sa nás pokúsili napadnúť zozadu, ale légie odrazili útok a udreli späť,“ napísali bojovníci z Légie Sloboda Ruska na Telegrame a doplnili video z miesta. Doplnili, že o stratách nepriateľa budú informovať neskôr.

V spoločnom vyhlásení Légie Sloboda Ruska, Ruského dobrovoľníckeho zboru a Sibírskeho práporu apelovali na spoluobčanov Belgorodu a Kurska, aby okamžite opustili mestá, lebo plánujú podnikať útoku na tieto oblasti.

Rusko Ukrajina vojaci Suma Ruský dobrovoľný zbor Čítajte aj Partizáni na strane Kyjeva obsadili ruskú dedinu. Putinova armáda rýchlo uteká, tvrdia

Vyzývame našich spoluobčanov: obyvateľov mesta Belgorod, úradníkov belgorodskej administratívy a všetkých, ktorí nás počujú. Putinovi vrahovia podnikajú masívne útoky na pokojné ukrajinské mestá a umiestňujú zbrane medzi vaše domovy, školy vašich detí a úrady. Každý deň zomierajú desiatky obyčajných nevinných ľudí (väčšinou žien a detí) pri ostreľovaní z Belgorodu. Ostreľovanie Ukrajiny z tohto územia sa musí zastaviť," uviedli bojovníci v spoločnom vyhlásení.

Príslušníci práporu Sibír ukrajinskej armády,...
Člen proukrajinského ruského etnického...
+2Príslušníci práporu Sibír ukrajinskej armády,...

„V tejto súvislosti sme nútení nasadiť paľbu na vojenské pozície nachádzajúce sa v mestách Belgorod a Kursk. Aby sme sa vyhli civilným obetiam, vyzývame všetkých, aby okamžite opustili mestá. Vyzývame miestne úrady, aby zachránili ľudské životy a začali s evakuáciou miest Kursk a Belgorod,“ doplnili partizánske skupiny na strane Kyjeva.

Skupiny bojujú, podľa ich slov, za slobodu a spravodlivosť vo svojej krajine. Sú presvedčení, že zločinecký diktátorský režim v Rusku nemožno zvrhnúť pokojne, ale len so zbraňou v ruke, uvádzajú vo svojich vyjadreniach.

Veliteľ Ruského dobrovoľného zboru známy ako...
Bojovníci partizánskeho odboja Ruský...
+4Bojovník Ruského dobrovoľníckeho zboru v...

Ukrajinské ozbrojené sily popreli akúkoľvek účasť v ozbrojených prienikoch týchto nezávislých organizácií do Ruska. Hovorca ukrajinskej vojenskej rozviedky HUR Andrij Jusov pripomenul, že tieto ozbrojené skupiny sa skladajú z ruských občanov, a teda operujú na vlastnom území nezávisle od Ukrajiny.

Rusko Ukrajina vojaci Suma Ruský dobrovoľný zbor Čítajte aj Ruskí partizáni: Oslobodíme celé Rusko. Putinova armáda je zbabelá
70 debata chyba
Viac na túto tému: #Kursk #vojna na Ukrajine #Belgorodská oblasť