Zeman je po operácii. Kvôli krvnej zrazenine sa mu nedokrvovala noha

Bývalý český prezident Miloš Zeman je v motolskej nemocnici. Vo štvrtok ho operovali pre náhlu nedokrvenosť nohy spôsobenú krvnou zrazeninou. Informovala o tom televízia ČT24.

14.03.2024 17:26 , aktualizované: 20:18
debata (13)

Hovorkyňa pražskej nemocnice Pavlína Danková popoludní pre portál Blesk.cz uviedla, že lekári Zemanovi počas vyšetrení zistili zdravotné komplikácie a rozhodli sa preto pre jeho hospitalizáciu. Zemanov dlhoročný hovorca Jiří Ovčáček pre server Novinky.cz uviedol, že v nemocnici by mal stráviť približne týždeň a zdravotné problémy exprezidenta sú spojené s diabetom (cukrovkou).

Miloš Zeman a Viktor Orbán Čítajte viac Fico aj Orbán v Prahe navštívili politických priateľov, Zeman ich ponúkol jednohubkami

Zemana hospitalizovali vo vážnom stave v októbri 2021, keď bol ešte prezidentom. V nemocnici strávil niekoľko týždňov a mal mať vážne problémy s pečeňou. Senátori si vtedy vyžiadali lekársku správu, podľa ktorej Zeman nebol schopný vykonávať svoje povinnosti.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá Čítajte viac Nikto nemôže diktovať suverénnej krajine, ako sa má správať, odkázal Fialovi exprezident Zeman. Fico odmieta zásahy do záležitostí iných štátov

Jeho stav sa však zlepšil a po 48 dňoch ho prepustili do domácej starostlivosti. Odvtedy má exprezident zavedenú vyživovaciu hadičku a používa invalidný vozík. Ako diabetik má neuropatiu, vážne poškodené nervy v nohách.

Miloš Zeman Čítajte viac Zeman zverejnil svoju diagnózu. Babiš ho nepríjemne prekvapil

Zeman v uplynulých týždňoch prijal slovenského premiéra Roberta Fica spoločne s maďarským premiérom Viktorom Orbánom či predsedu parlamentu Petra Pellegriniho.

Čaputovú teší, že Zeman si vybral Tatry na rozlúčku
Video
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Miloš Zeman