'Narovnaj tie nohy, v mene zákona!". V Prahe riešia brutálny zásah opitého policajta proti tínedžerke

Policajt v slávnostnej uniforme s priateľkou - policajtkou v civile - tvrdo zasiahli v Prahe proti 19-ročnej dievčine.

15.03.2024 14:35
debata (45)

Krik a mladé dievča, ktorou sa snaží spacifikovať policajt v slávnostnej uniforme a policajtka v civilnom oblečení. Drsné video zachytáva incident na pražskom Smíchove. Prípadom sa zaoberá inšpekcia aj polícia, napísal server TN.cz.

O incidente, ktorý sa stal 17. februára na Nádražnej ulici v Prahe, ako prvý informoval český denník Blesk, ktorému sa podarilo získať aj video, píše ďalej TN.cz. „Narovnaj tie nohy! V mene zákona,“ kričí zasahujúci policajt, ktorý pritláča dievčinu na dlažbu a plačúce dievča volá: „Nechajte to!“

Podľa Blesku boli policajt a jeho priateľka opití, on mal mať 2,6 promile, ona 1,6 promile. Policajt bol na plese pražského policajného riaditeľstva, odtiaľ vyrazil do podniku, kde sa konala akcia pre LGBTI+ komunitu. Už tam mal robiť podľa svedkov problémy a vnútri zbiť šesť dievčat, potom všetko vygradovalo pred podnikom, uvádza TN.cz.

Policajti incident vyšetrujú a za správanie svojho kolegu sa ospravedlnili: „Toto konanie považujeme za úplne neakceptovateľné a neospravedlniteľné. Aj tak sa ospravedlňujeme,“ napísala polícia na sieti X s tým, že pražský riaditeľ bude postupovať nekompromisne.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #policie ČR