Severná Kórea odpálila do Japonského mora balistickú strelu

Severná Kórea odpálila v utorok ráno miestneho času smerom na Japonské more balistickú strelu zrejme stredného doletu. Oznámila to juhokórejská armáda. Následne správu potvrdilo aj Japonsko. TASR o tom informuje na základe agentúr Jonhap a AFP.

02.04.2024 06:47
debata

K odpáleniu malo podľa juhokórejskej armády dôjsť o 06.53 h miestneho času (v pondelok 23.53 h SELČ) z okolia severokórejskej metropoly Pchjongjang. Balistická strela dopadla podľa japonského ministerstva obrany do mora za hranicami japonskej výlučnej ekonomickej zóny.

kldr Čítajte viac „Chytil sa páky a sám šoféroval." Z Kim Čong-una sa stal tankista

Ide už o tretie odpálenie balistických striel KĽDR v tomto roku. Pri prvom izolovaný komunistický režim 14. januára otestoval balistickú raketu stredného doletu na tuhé palivo, nesúcu hypersonickú bojovú hlavicu. Pri druhom vystrelil v marci niekoľko balistických rakiet krátkeho doletu do Japonského mora.

Severokórejský vodca Kim Čong-un okrem toho pred zhruba dvoma týždňami dohliadal na sériu palebných cvičení delostreleckých jednotiek na západe krajiny, ktoré zahŕňali aj „super-veľké viacnásobné raketomety“.

Kim Čong-un / KĽDR / Severná Kórea / Čítajte viac Kim Čong-un dohliadal na skúšku motora na tuhé palivo pre hypersonické rakety
debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Severná Kórea #balistická strela #Japonské more