Pár choval v byte s rozlohou 80 m² sedem psov a 159 mačiek. Od súdu dostali podmienku a pokutu

Francúzsky súd v stredu odsúdil na ročný podmienečný trest pár, ktorý v byte s rozlohou 80 štvorcových metrov choval 159 mačiek a sedem psov. Okrem toho mu doživotne zakázal chov zvierat.

04.04.2024 11:57
Mačka / Mačky / Foto: ,
debata

Súd v Nice uznal 68-ročnú ženu a 52-ročného muža vinnými z trestného činu zanedbania starostlivosti o zvieratá. Vymeral im aj pokutu 150-tisíc eur, ktorú zaplatia na účet organizácie na ochranu zvierat.

Zvieratá v byte boli vo veľmi zlom zdravotnom stave, podvyživené, dehydrované a zamorené parazitmi. Najmenej dve mačky a dve šteniatka boli mŕtve.

Žena po vynesení rozsudku vyhlásila, že nemá v úmysle vzdať sa zvierat a preto sa odvolá. Dezolátny stav bytu a zlý stav zvierat označila za dočasný. Podľa nej to spôsobila infekcia a vlna horúčav, ktorá jej spôsobila zdravotné problémy.

Podľa psychiatrického vyšetrenia má žena sklon chorobne zhromažďovať zvieratá označovaný aj ako Noeho syndróm. Ide o formu Diogenovho syndrómu, pričom postihnuté osoby sú extrémne zanedbané, patologicky neporiadne, hromadia veci alebo zvieratá a sú bezohľadné k postojom iných ľudí.

Dvojica na nájomnom dlhuje 8-tisíc eur a hrozí jej deložovanie. Po prvýkrát bola vyšetrovaná už v roku 2014, keď v garsónke s rozlohou 18 štvorcových metrov bývala s 13 mačkami a jedným psom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #pes #mačka