,Vtáčiky' doleteli do cieľa, operácia HUR sa podarila. Kyjev zasiahol dronmi ruskú leteckú školu

Dva ukrajinské drony v noci na dnes zaútočili na leteckú školu ruského vojenského letectva v Borisoglebsku, asi 200 kilometrov východne od mesta Voronež. Podľa ruských úradov sa drony podarilo zostreliť a nikto nebol zranený, podľa ukrajinských médií drony vojenskej rozviedky určený cieľ zasiahli.

09.04.2024 12:06
Dron / FPV / Foto: ,
Ilustračné foto: Ukrajinský vojak pripravuje dron na útok proti ruskej armáde
debata (23)

K náletu sa prihlásila ukrajinská vojenská rozviedka (HUR), podľa ktorej drony zasiahli podnik na opravy vojenských lietadiel v areáli leteckej školy.

„Rusi sa pokúšali odraziť útok, ale drony cieľ zasiahli,“ napísala agentúra Unian. „Na sociálnych sieťach sú zábery, z ktorých je jasne vidieť, že ‚vtáčiky‘ doleteli do cieľa a zasiahli ho,“ dodala.

Ruské spravodajské kanály na sociálnej sieti Telegram tvrdia, že jeden dron zasiahol budovu na úrovni štvrtého podlažia o tretej ráno (02:00 SELČ), druhý nasledoval o hodinu neskôr. Oba drony vybuchli, poznamenal na svojom webe denník Ukrajinska pravda.

Išlo o operáciu ukrajinskej vojenskej rozviedky, uviedol denník s odvolaním sa na nemenovaný zdroj, podľa ktorého ruské tvrdenie o zostrelení dronov nezodpovedá skutočnosti.

Rusi prišli o stíhačky. Mohutný roj dronov si to tentoraz namieril na ruské základne
Video

„Áno, zasiahli sme letecký (opravárenský) podnik. To môžem konštatovať na základe rôznych zdrojov. Zahrmel výbuch, to môžem tiež potvrdiť. Podrobnosti neuvediem, ale podľa predbežných informácií (drony) ochromili základné výrobné kapacity podniku,“ povedal Rádiu Sloboda o útoku na leteckú základňu v Borisoglebsku hovorca rozviedky HUR Andrij Jusov.

Vojna spustila masívnu výrobu dronov na Ukrajine

Ukrajinská armáda minie v roku 2023 takmer 550 miliónov dolárov na drony

Fotogaléria
Ukrajinskí vojaci spúšťajú dron na ruské...
Ukrajinskí vojaci s dronom neďaleko Avdejevky v...
+16Ukrajinský vojak neďaleko Bachmutu kontroluje...

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruská protivzdušná obrana v noci zostrelila dva bezpilotné lietadlá nad Belgorodskou oblasťou a ďalšie dva nad Voronežskou oblasťou. Podľa neho sa podarilo tiež zničiť ukrajinskú protilodnú strelu Neptún nad Čiernym morom pri pobreží anektovaného Krymu.

Podobné tvrdenia znepriatelených strán nemožno v podmienkach vojnového konfliktu bezprostredne overiť z nezávislých zdrojov.

tatarstan utok dronom ukrajina rusko Čítajte viac Ukrajinské bezpilotné lietadlo zasiahlo fabriku, kde ruskí tínedžeri vyrábajú vojenské drony
23 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #letectvo #Ukrajina #dron