Rusko oznámilo test medzikontinentálnej rakety. Podľa Moskvy bol úspešný, o aký typ rakety išlo, neprezradila

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že v Astrachanskej oblasti na juhu Ruska vykonalo test medzikontinentálnej balistickej rakety.

12.04.2024 21:04
jadrová zbraň strela nuclear Foto:
Ilustračné foto: Odpálenie medzikontinentálnej balistickej rakety Jars v rámci ruských jadrových cvičení z odpaľovacieho zariadenia v Plesecku na severozápade Ruska, október 2022
debata (3)

Test podľa rezortu obrany prebehol úspešne a jeho výsledky potvrdzujú vysokú spoľahlivosť „ruských rakiet pri zaisťovaní strategickej bezpečnosti Ruskej federácie“. O akú raketu konkrétne išlo, ministerstvo nespresnilo.

Portál Meduza dnes v súvislosti s oznámením o teste napísal, že rôzne telegramové kanály predtým upozorňovali na fotografie a videozáznamy zachytávajúce neidentifikovaný objekt na oblohe.

Rusko, Moskva, prehliadka Čítajte viac Moskva testovala balistickú raketu, DPA to považuje za varovanie nepriateľom Ruska

Kanál Ostorožno novosti uviedol, že raketu alebo stopy po nej zaznamenali obyvatelia Volgogradskej, Astrachanskej alebo Orenburskej oblasti na juhu Ruska.

O vykonaných testoch medzikontinen­tálnych balistických striel informovalo Rusko vlani na jeseň. V januári ruské ministerstvo obrany oznámilo, že v tomto roku plánuje sedem testov takýchto striel, pripomenula agentúra Interfax.

strela jars Čítajte viac Rusko začalo cvičenie s medzikontinentálnym balistickým systémom Jars
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #medzikontinentálná balistická raketa #test rakety