Tragický pád mosta v Baltimore vyšetruje FBI

Federálny vyšetrovací úrad USA (FBI) vedie trestné stíhanie ohľadom pádu mosta Francis Scott Key Bridge v americkom meste Baltimore, pri ktorom po náraze lode do piliera zahynulo šesť osôb. Osoba blízka vyšetrovaniu uviedla, že sa preveruje aj to, či boli dodržané všetky federálne zákony, TASR informuje na základe agentúry AP.

15.04.2024 19:41
maryland, baltimore, most, fbi, loď Foto:
Agenti FBI nastupujú na palubu nákladnej lode Dalí 15. apríla 2024 v Baltimore.
debata (2)

Previerku na palube nákladnej lode Dali potvrdila aj FBI. Starosta mesta Brandon Scott v pondelok oznámil, že mestská samospráva spolupracuje s dvoma právnickými kanceláriami s cieľom spustiť právne kroky voči zodpovedným osobám a zmierniť škody voči mestu.

Kontajnerová loď sa opiera o trosky mosta...
Časť zničeného Francis Scott Key Bridge....
+6Kontajnerová loď sa opiera o trosky mosta...

Nákladná loď, ktorá zapríčinila pád mosta a následné zablokovanie jedného z najväčších amerických prístavov, opustila jeho brehy v skorých ranných hodinách 26. marca 2023 a smerovala na Srí Lanku. Loď narazila do jedného z pilierov mosta, čím zapríčinila jeho pád. Pri nehode zomrelo šesť imigrantov z Latinskej Ameriky, ktorí na moste počas nárazu pracovali. Potápači doteraz z rieky Patapsco vytiahli telá troch z nich, zvyšné tri obete sú stále nezvestné.

Predsedníčka Národnej rady pre bezpečnosť dopravy Jennifer Homendyová minulý týždeň uviedla, že vyšetrovatelia skúmajú najmä elektrický systém lode, pretože jeho porucha pravdepodobne viedla k strate kurzu.

Maryland, Baltimore, most, loď Čítajte viac Rozbehli odstraňovanie trosiek mosta v Baltimore, bude to zložitý proces
2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Baltimore