V čínskej v provincii Kuang-tung sa zrútila diaľnica, zomrelo najmenej 24 ľudí

Najmenej 24 ľudí zomrelo, keď sa v južnej Číne zrútila časť diaľnice. Úrady v meste Mej-čou v provincii Kuang-tung informovali, že po kolapse 17,9-metrového úseku diaľnice spadlo dole 18 áut. Incident sa stal okolo druhej hodiny ráno. V oblasti v uplynulých dňoch výdatne pršalo.

01.05.2024 09:18 , aktualizované: 15:36
Kuang tung / Diaľnica / Dopravná nehoda / Foto:
Na leteckej snímke príslušníci záchranných zložiek zasahujú po zrútení časti diaľnice v juhočínskej provincii Kuang-tung v stredu 1. mája 2024
debata (4)

Čínske média najskôr hlásili 19 mŕtvych, počet obetí sa však zvýšil. Ďalších približne 30 osôb bolo prevezených do nemocníc, uviedla čínska štátna tlačová agentúra Sin-chua.

Svedkovia pre miestne médiá povedali, že počuli hluk a videli, ako sa po prejazde cez spomenutý úsek niekoľko metrov za nimi vytvorila diera. Videá a snímky v miestnych médiách ukazujú oheň a dym vychádzajúci z miesta aj začiernené autá.

Úrady na miesto vyslali približne 500 osôb, aby pomohli so záchrannými prácami. Ide o príslušníkov orgánov verejnej bezpečnosti, záchranárov, hasičov a banských záchranárov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #diaľnice