Pád ilegálneho obrieho bilbordu zabil v Indii 14 ľudí, stovku uväznil

Najmenej 14 ľudí zomrelo po páde obrieho billboardu, ktorý sa zrútil pri pondelkovej búrke v indickej Bombaji. Ďalších viac ako 74 bolo zranených. Od rána na mieste pokračujú záchranné práce. Informujú o tom indické médiá.

14.05.2024 09:10
bombaj
Záchranári pátrajú pod veľkým bilbordom, ktorý sa v pondelok večer zrútil po silnom daždi a búrkach na predmestí indického Bombaja, v utorok 14. mája 2024.
debata

Prudký vietor, ktorý spolu s prívalovým dažďom v pondelok udrel na západoindické veľkomesto, spôsobil pád bilbordu na niekoľko domov a čerpaciu stanicu na východnom predmestí Bombaja. Konštrukcia merala podľa polície 70 na 50 metrov a uväznila okolo stovky ľudí. Najmenej 47 ľudí sa záchranárom podarilo počas noci spod bilbordu zachrániť. Nemocnice už podľa miestnych úradov prepustili 31 zranených.

Polícia podľa médií obvinila firmu vlastniacu bilboard z niekoľkých trestných činov. Podľa zdrojov denníka Times of India stál obrovský pútač na mieste bez potrebných povolení.

Zábery, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, ukazujú, ako sa vysoký bilboard chvíľu chveje vo vetre, než povolí a zrúti sa na zem. Problémy boli aj na ďalších miestach mesta, keď sa napríklad zrútil parkovací výťah a zranil niekoľko ľudí.

Bombajské letisko kvôli nárazovému vetru dočasne prerušilo lety. Pätnásť spojov bolo odklonených a prevádzka bola prerušená zhruba na hodinu, uviedla tlačová agentúra ANI.

debata chyba
Viac na túto tému: #India #Bombaj #bilboard