Explózia v reštaurácii v Číne si vyžiadala dvoch mŕtvych a 26 zranených

Rozsiahla explózia v reštaurácii v čínskej provincii Che-pej neďaleko Pekingu si dnes vyžiadala najmenej dvoch mŕtvych a 26 zranených, uviedla s odvolaním sa na čínske štátne médiá agentúra AFP. Predpokladanou príčinou nešťastia bol únik plynu v zničenom reštauračnom zariadení.

13.03.2024 08:52
čína Foto: ,
Hasiči v stredu 13. marca 2024 pracujú v meste San-che v provincii Che-pej na severe Číny, kde došlo zrejme pre úniku plynu k masívnemu výbuchu.
debata

Výbuch sa odohral v meste San-che na východnom okraji Pekingu, kam mnoho ľudí dochádza do práce, okolo 8:00 miestneho času (1:00 SEČ). Zničil reštauráciu a poškodil aj autá v uliciach.

Zábery zverejnené na čínskych sociálnych sieťach ukázali hlasný výbuch nasledovaný hustým dymom a plameňmi, ktoré šľahajú nad rušnou cestou v dopravnej špičke. Podľa jedného videa bol výbuch taký silný, že rozmetal výklady obchodov na druhej strane širokej ulice.

„Počul som obrovskú ranu, vydesilo ma to na smrť,“ povedal AFP predavač z neďalekého trhu. „Videl som oblaky tmavého dymu,“ dodal. Iný trhovec uviedol, že počul „mohutný výbuch“ z obytnej štvrti, ktorá je tvorená aj výškovými obytnými budovami.

Rad zranených previezli záchranári do nemocnice. Na mieste zasahovali hasiči a záchranári, podľa hasičského zboru až 154 ľudí. Požiar sa podľa neho podarilo dostať pod kontrolu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #explózia #výbuch plynu