Bezpečnosť počas olympiády v Paríži posilnia aj vojaci a policajti zo zahraničia

Približne 2-tisíc príslušníkov zahraničných bezpečnostných zložiek bude pomáhať dohliadať na bezpečnosť počas tohtoročných letných olympijských hier v Paríži, uviedol v piatok francúzsky minister obrany Sébastien Lecornu.

13.04.2024 13:12
Notre Dame, paríž, vojak Foto: ,
Vojak hliadkuje pri katedrále Notre Dame v Paríži
debata (4)

Minister vysvetlil, že zahraničné posily budú poskytovať špecifické služby vrátane psovodov či jazdcov na koňoch a hliadok.

Francúzsko bude olympijské hostiť hry od 26. júla do 11. augusta. Po útoku džihádistickej skupiny Islamský štát na predmestí Moskvy z 22. marca, ktorý si vyžiadal 144 obetí, zaviedlo najvyšší bezpečnostný stupeň.

Útok v Moskve, desiatky mŕtvych. Videá zo sociálnych sietí
Video
rusko, teroristický útok, Crocus City Hall, moskva Čítajte viac Teror v Moskve: Očitý svedok hovorí o panike v sále, útočníci strieľali do davu

Poľsko koncom marca oznámilo, že do Francúzska vyšle jednotky so zameraním na psy určené na vyhľadávanie bômb a protiteroristické operácie. Ich počty však bližšie nešpecifikovalo.

Počas otváracieho ceremoniálu olympijských hier 26. júla bude v parížskom regióne zmobilizovaných takmer 45-tisíc francúzskych policajtov a žandárov.

Na bezpečnosť bude počas hier dohliadať približne 35-tisíc policajtov a 18-tisíc vojakov, vrátane 3-tisíc príslušníkov zodpovedných za dohľad nad vzdušným priestorom.

Lecornu Sojgu Čítajte viac Prečo sa Paríž telefonicky spojil s Moskvou, ale nevybral si Lavrova? Macron sa asi bojí atentátu počas olympiády
4 debata chyba
Viac na túto tému: #olympiáda #Paríž #bezpečnostné opatrenia