Jordánsko sa rozhodlo dočasne uzavrieť svoj vzdušný priestor pre všetky lietadlá

Jordánsky úrad pre civilné letectvo v sobotu oznámil, že Jordánsko v sobotu večer vzhľadom na zhoršenie bezpečnostnej situácie v regióne dočasne uzatvorí svoj vzdušný priestor pre všetky prichádzajúce, odchádzajúce i tranzitné lety. Informovala o tom televízia al-Arabíja.

13.04.2024 22:20
NEPOUZ, letisko, lietadlo, cestovanie Foto:
Ilustračné foto
debata

Toto opatrenie začne platiť o 23.00 h miestneho času (22.00 h SELČ) na niekoľko nasledujúcich hodín a bude sa priebežne prehodnocovať podľa aktuálneho vývoja. Prichádza v čase očakávaného odvetného útoku Iránu na Izrael. USA v piatok varovali, že útok môže byť „bezprostredný“.

Úrad pre civilné letectvo predtým oznámil, že vo vzdušnom priestore Jordánska dochádza k rušeniu systému GPS, čo prinútilo lietadlá v tejto oblasti používať alternatívne navigačné systémy.

Napätie na Blízkom východe značne stúplo po nálete z 1. apríla, ktorý v sýrskom hlavnom meste Damask zasiahol budovu susediacu s iránskym veľvyslanectvom, slúžiacu ako konzulát.

Damask / Irán / Raketový útok / Čítajte viac Izrael útočil na iránsky konzulát v Damasku, dvaja iránski generáli sú mŕtvi. Teherán pohrozil odvetou

Pri útoku zahynuli dvaja iránski brigádni generáli a päť ďalších členov vplyvných revolučných gárd. Irán z útoku obvinil Izrael, ten sa k nemu oficiálne nevyjadril.

K eskalácii prispeli v sobotu iránske revolučné gardy, ktoré v blízkosti Hormuzského prielivu zadržali kontajnerovú loď majúcu väzby na Izrael.

Kirjat Šmona / Izrael / Libanon / Čítajte viac Hizballáh zaútočil kaťušami na Izrael. Mieril na delostrelecké pozície
debata chyba
Viac na túto tému: #Jordánsko #vzdušný priestor