Seriál Nemocnica na okraji mesta láme rekordy

Najsledovanejším programom Českej televízie sa v tomto roku stal prvý diel seriálu Nemocnica na okraji mesta po dvadsiatich rokoch, ktorý pozeralo 46,8 percent ľudí. V pondelok večer sa na ňu dívalo 3,96 milióna divákov starších ako 15 rokov a 181 000 detí. Predstavujú 77 percent zo všetkých ľudí, ktorí v tej dobe sedeli pred televíznymi obrazovkami. Vyplýva to z údajov spoločnosti ATO - Mediaresearch.

22.10.2003 07:42
debata

Podobne vysokú sledovanosť, ako prvý diel Nemocnice pritom dosahuje len hlavná spravodajská relácie Novy, Televízne noviny, čím sa dlhodobo držia na špičke rebríčkov sledovanosti v ČR. Nasledujúcich dvanásť týždňov preto konkurenčné české TV stanice Nova a Prima nemajú veľa šancí, aby divákov nejako obzvlášť v pondelok večer zaujali. Väčší záujem divákov totiž už niekoľko rokov nedokázala vyvolať žiadna celoplošná televízia.

V pondelok po 20. hodine sa dokonca usadilo v ČR pred obrazovku oveľa viac divákov, ako obvykle. Veľkosť publika presiahla päť miliónov dospelých, čo je vrchol, ktorý nastáva iba výnimočne, väčšinou raz za rok. Od Vianoc do Silvestra. Napríklad v piatok po ôsmej sa dívalo na televíziu len 3,5 milióna Čechov a v nedeľu 4,5 milióna.

debata chyba