Kiska lídrom kandidátky Za ľudí. Nasledujú Remišová a Šeliga

Stranu Za ľudí povedie do budúcoročných parlamentných volieb jej predseda Andrej Kiska. Na druhom mieste bude kandidovať podpredsedníčka strany Veronika Remišová, nasleduje podpredseda Juraj Šeliga a podpredsedníčka Jana Žitňanská. Kiska na tlačovke odpovedal aj na to, či bude Remišová ministerkou vnútra.

25.11.2019 14:00 , aktualizované: 15:36
debata (102)

VIDEO: Kiska o kandidátke, Bloku zmeny a poste ministra vnútra, na ktorom by si Kiska vedel predstaviť Remišovú.

Video

Andrej Kiska na tlačovej konferencii predstavil prvých tridsať kandidátov strany do parlamentných volieb.

„Máme ľudí, za ktorými stoja reálne príbehy, ktorí niečo skutočne dokázali,“ povedal Kiska pri uvedení kandidátov svojej strany. Dodal, že v strane vytvorili kvalitné tímy vrátane tímu pre spravodlivosť, pre regióny, zdravotníctvo či školstvo. Chcú sa tiež venovať problému vylúčených komunít, ako aj menšín.

V prvej desiatke kandidátky sa nachádza aj starosta obce Spišský Hrhov Vladimír Ledecký, politológ Michal Luciak, bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti Mária Kolíková, primátor Hlohovca Miroslav Kollár, primátor Nitry Marek Hattas a zahraničnopolitický expert Tomáš Valášek.

Na 150. mieste kandiduje za stranu Za ľudí bloger a občiansky aktivista Ján Benčík.

VIDEO: Celá tlačová konferencia strany Za ľudí, na ktorej predseda Andrej Kiska predstavil prvých tridsať kandidátov do parlamentných volieb.

102 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #parlamentné voľby 2020 #Za ľudí