Heger: Naše sľuby platia. Raši: Budeme tvrdou racionálnou opozíciou

V špeciálnej povolebnej relácii Ide o pravdu prišli Zuzane Martinákovej do štúdia Eduard Heger (OĽaNO) a Richard Raši (Smer).

01.03.2020 08:45 , aktualizované: 16:30
debata (24)
Video

Chceme urobiť zo Slovenska krajinu, kde budeme radi žiť. Takto reagoval na výsledky volieb Eduard Heger z víťazného hnutia OĽaNO v relácii Zuzany Martinákovej Ide o pravdu – špeciál na TV Pravda. Jeho partner v debate, Richard Raši zo Smeru uviedol, že Smer bude tvrdou, ale racionálnou opozíciou. Do parlamentu ide veľa skúsených ľudí, dodal Raši. Smer chcel voľby vyhrať a domnieval sa, že na víťazstvo bude stačiť zisk približne 20 percent, ale zisk OĽaNO predčil očakávania.

Sľuby, ktoré sme dali pred voľbami, stále platia, uviedol Heger. Aj pri 13. dôchodkoch sme deklarovali, že nájdeme na to peniaze, ale treba si uvedomiť, že rozpočet bude na míle vzdialený od toho, čo bolo v decembri schvaľované v parlamente.

Hnutie sa usiluje postaviť stabilnú vládu, ktorá sa môže oprieť o ústavnú väčšinu, aby mohla urobiť zmeny na Slovensku. Má to byť podľa Hegera najlepšia vláda, akú Slovensko kedy malo. “Práca politikov by sa mala zmeniť na prácu pre ľudí,” povedal Heger. Tvrdil, že stav krajiny je žalostný. Ako prvé chcú riešiť korupciu, nastaviť pravidlá tak, aby nikomu nenapadlo riešiť veci korupciou. V balíčku opatrení je aj hmotná zodpovednosť politikov.

Raši uviedol, že Slovensko sa odovzdáva ako rešpektovaná európska krajina s dobrou ekonomikou. Nečelíme významnejším problémom, ktoré by sme museli riešiť, dodal.

Podľa Hegera nemá zmysel, aby si OĽaNO sadlo za rokovací stôl so Smerom, ktorého vlády považuje za korupčné. Raši tvrdí, že by malo platiť „padni komu padni“. Po sto dňoch vlády uvidíme, čo pri rečiach o korupcii bola pravda, čo nebola pravda, povedal Raši a dodal, že sa veľmi teší, keď sa z komunikácie Mariana Kočnera dostane „na svetlo sveta“ aj komunikácia opozičných politikov. Podľa neho sa ešte veľa špiny vyplaví, možno aj na „niektorých z partnerov budúcej hlavnej vládnucej strany“.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #parlamentné voľby 2020 #Ide o pravdu