V malej šarišskej obci sa zatiaľ k voľbám nehrnú

V najmenšej obci v okrese Prešov - v Ondrašovciach sa zatiaľ obyvatelia k voľbám nehrnú. Obec s 54 obyvateľmi, z ktorých má voličské oprávnenie 47 a je vzdialená od Prešova 17 kilometrov, si v sobotu zatiaľ žila svojím životom, ktorý vôbec nepripomínal volebný.

04.11.2017 13:52
Šariš, voľby do VÚC 2017 Foto: ,
Volebná miestnosť v Ondrašovciach.
debata

Podľa informácií podpredsedu okrskovej volebnej komisie v Ondrašovciach Jaroslava Kočambu do 13. hodiny prišli odvoliť len štyria obyvatelia. Prvý o pol deviatej ráno, ďalší prichádzali postupne. Ľudia sa dopoludnia viac venovali prácam okolo domu a aj návšteve cintorína. Pani, ktorá práve z miesta posledného odpočinku vychádzala povedala, že voliť pôjde až podvečer.

„Veríme, že ľudia prídu, pretože v Ondrašovciach býva pravidelne vysoká voličská účasť. Pri posledných parlamentných voľbách bola takmer stopercentná, pri župných prišlo voliť viac ako päťdesiať percent oprávnených voličov,“ poznamenal Kočamba.

V obci majú zastúpenie občania všetkých vekových kategórií, tí, ktorí merali cestu k volebnej urne na obecnom úrade dopoludnia, mali v priemere okolo päťdesiať rokov. Deväť členov volebnej komisie a zapisovateľka v Ondrašovciach veria, že neskôr popoludní budú mať viac práce.

debata chyba
Viac na túto tému: #Šariš #voľby do VÚC 2017