Vulgárnosť Jána Slotu prekročila všetky medze

Predseda SNS Ján Slota v priamom prenose STV opäť ukázal, akej vulgárnosti je schopný. Zdôvodnil to tým, že slušných a inteligentných politikov bolo v televízii už toľko, že je to až na zasmiatie a treba, aby sa ľudia zabávali.

03.05.2010 07:46
Ján Slota Foto:
Predseda SNS Ján Slota
debata (418)

„Myslím, že za celý život by ste možno (tonu plynov) vyprodukoval. Jak sa na vás dívam, možno, že aj viac,“ urazil Slota v nedeľnej relácii O päť minút dvanásť moderátora Radovana Slobodníka. Odvracal tým pozornosť od otázky na predaj emisií pod cenu, čo je najväčší škandál SNS za uplynulé štyri roky vo vláde.

STV zareagovala vyhlásením, že predseda SNS prekročil mieru slušnosti, za ktorú by politik vo verejnom vystúpení nemal zájsť. „Niektoré vyjadrenia boli nenáležité,“ uviedol hovorca televízie Peter Susko.

„Toľko vulgarity, koľko obsahovalo nedeľné vystúpenie predsedu SNS, nevyprodukovala dovedna slovenská politická elita vrátane Jána Slotu od novembra 1989,“ zhodnotil jeho vystúpenie politológ Michal Horský.
Slota si nezobral na mušku iba moderátora. Svoju hrubosť nasmeroval aj na koaličných partnerov, najmä na predsedu vlády Roberta Fica. Nevynechal ani svojich tradičných nepriateľov Maďarov.

O víťazovi nedávnych volieb u našich južných susedov Viktorovi Orbánovi a jeho Fidesze povedal aj to, že extrémistická strana Jobbik je ich dieťaťom a v Maďarsku spolu zavádzajú neofašistickú diktatúru. Ministerstvo zahraničných vecí Slotu okamžite kritizovalo a od jeho výrokov sa dištancovalo. „Ministerstvo vyzýva Jána Slotu, aby prestal v súvislosti s Maďarskou republikou používať slovník evokujúci použitie zbraní, tankov a vojenského napadnutia,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca rezortu Peter Stano

Na adresu slovenskej strany Most-Híd Bélu Bugára zase Slota okrem iného vyhlásil, že stavajú mosty iba preto, aby sem po nich prišli tanky. Bugár Slotu podozrieva, že mal vypité. „Politik, ktorý reprezentuje vládu, by sa však takýmto spôsobom určite nemal vyjadrovať,“ povedal.

Podľa politológa Horského Slota určite nebol opitý. „Nešlo o improvizáciu ani zúfalstvo z klesajúcich preferencií. Bol to dopredu premyslený atak na najnižšie pudy istej vrstvy obyvateľstva, ktorú chcel takýmto spôsobom osloviť,“ myslí si.

418 debata chyba