Fico si verí, trúfa si na historický volebný zisk

Predseda Smeru Robert Fico verí, že jeho strana má potenciál na historický volebný výsledok, aký tu od roku 1993 ešte nebol. Povedal to po dnešnom rokovaní straníckeho predsedníctva, ktoré odsúhlasilo kandidátku do marcových parlamentných volieb.

07.12.2011 21:11
Robert Fico Foto:
Šéf Smeru Robert Fico
debata (8)

„V roku 2006 sme dostali 660-tisíc hlasov, vlani 880-tisíc. Veľmi by som chcel, aby ten zisk bol minimálne na úrovni roku 2010, prípadne o pár hlasov vyšší, pretože by sme sa blížili k historickým výsledkom,“ priznal Fico. Tvrdí, že mená na kandidátke sú dôležité, ale najpodstatnejšie na parlamentných voľbách je podľa jeho slov to, ako je samotná strana vnímaná v spoločnosti. „To je dôležité, pretože Slovensko nie je rozdelené na jednotlivé volebné obvody,“ vysvetlil.

Presnú zostavu na kandidačnej listine oznámi Smer až vo štvrtok na tlačovej konferencii. „Na kandidátke nie sú žiadne prekvapenia. Predsedníctvo sledovalo cieľ stability poslaneckého klubu. Smer je jediná strana, z ktorej nikdy neodišiel žiaden poslanec. Náš vnútorný život je veľmi hladký, čo ma teší, lebo sa nemusím vôbec starať a vynakladať energiu na vnútrostranícke spory a môžem ju využívať na prácu smerom k ľuďom,“ dodal Fico.

Podľa kuloárnych informácií povedie kandidátku Smeru trojica Robert Fico, Pavol Paška a Robert Kaliňák. Štvorkou by mal byť podpredseda Marek Maďarič, nasledovať budú ďalší podpredsedovia Dušan Čaplovič a Peter Kažimír a člen vedenia strany Vladimír Faič. Za nimi by sa mali umiestniť bývalí ministri ako Ján Počiatek či Richard Raši a generálny manažér strany Ján Richter.

Ďalšie miesta na kandidátke sú vyhradené pre krajských šéfov. V Bratislave je to Martin Glváč, v Nitre Tibor Glenda, v Trnave Renáta Zmajkovičová, v Trenčíne Jaroslav Baška, v Žiline Juraj Blanár, v Banskej Bystrici Jana Laššáková, v Košiciach Peter Žiga a v Prešove Stanislav Kubánek.

8 debata chyba