Bookmakeri veria SDKÚ stále menej

Bookmakeri stávkových kancelárií veria v úspech SDKÚ čoraz menej. Ešte 15. februára bol v stávkovej kancelárii Niké kurz na zisk viac než 8,6 percenta hlasov 1,98, za dva týždne stúpol až na 3,22. Niké stále menej verí aj tomu, že SDKÚ sa umiestni do druhého miesta. V rovnakom období stúpol kurz z 2,4 na dnešných 3,5. Kurzy mohli ovplyvniť aj posledné prieskumy verejnej mienky, podľa ktorých sú preferencie SDKÚ na hranici zvoliteľnosti.

02.03.2012 11:08
kurzový lístok, stávková kancelária Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

Ešte menej dôveruje strane Mikuláša Dzurindu stávková kancelária Fortuna. Pred dvoma týždňami ohodnotila tip, že SDKÚ sa umiestni do druhého miesta, kurzom 2,8, dnes už na rovnakú stávku ponúka kurz 5,0. Ak by sa SDKÚ skutočne umiestnila na prvom alebo druhom mieste, úspešnému tipujúcemu by spoločnosť vyplatila päťnásobok vkladu.

Obe kancelárie vypísali aj kurzy na to, že SDKÚ sa umiestni do šiesteho miesta, pri kurzoch 1,02, respektíve 1,03 to považujú za takmer istú vec. Na SaS sú vo Fortune rovnaké kurzy ako na SDKÚ, Niké stále mierne favorizuje dzurindovcov.

Kancelárie, naopak, čoraz viac dôverujú KDH. Niké postupne upravila kurz na umiestnenie do druhého miesta z 1,4 na 1,25, Fortuna z 1,45 na 1,3. Fortuna aj Niké viac než SDKÚ dôverujú aj Mostu-Híd, na ktorý sú momentálne vypísané nižšie kurzy. V Niké z pôvodných 4,0 klesol kurz na umiestnenie strany Bélu Bugára do druhého miesta zo 4,0 na 2,8, vo Fortune zo 4,0 na 3,5.

V porovnaní s pravicovými stranami sú takmer nehybné kurzy na Smer. Podľa Niké sa mierne znížila pravdepodobnosť, že získa viac než 38 percent hlasov, kurz stúpol z 1,5 na 1,65. Z hľadiska umiestnenia kancelárie vypísali jedine kurz na víťazstvo sociálnych demokratov, zhodli sa na kurze 1,01.

Za každé stavené euro by tak tipujúci mohol získať jeden cent navyše. Podľa bookmakerov sa nezmenila ani pravdepodobnosť, že voľby vyhrá HZDS či KSS. Úspešný tipujúci sa v takomto prípade môže tešiť, že za každé euro mu kancelária vyplatí 9 999 eur.

3 debata chyba