Šok: 11-ročná Rakúšanka bola na interupcii

Rozruch v Rakúsku spôsobil prípad dievčaťa, ktoré po nežiaducom tehotenstve podstúpila vo viedenskej nemocnici interrupciu. Ošetrujúci lekár po zistení, že dievča má len jedenásť rokov, upovedomil políciu. O prípade informoval denník Kurier.

15.02.2007 17:56
Interupcia
debata

Dievčina z Dolného Rakúska uviedla ako možného otca svojho dieťaťa hneď troch kandidátov – dvoch šestnásťročných mladíkov a jedného 28-ročného muža. Po vyhodnotení testov DNA nenarodeného plodu, bol za otca označený jeden z mladších chlapcov, ktorý teraz bude čeliť obžalobe zo zneužitia neplnoletej.

Do úvahy však podľa policajtov nepripadá obvinenie zo znásilnenia, pretože dievča sa evidentne oddáva sexu dobrovoľne a s väčším počtom mužov. Podľa policajného hovorcu je vina páchateľov naviac sporná preto, lebo dievča sa vyjadrovalo ako dvadsaťročné a vyzeralo minimálne na šestnásť.

Šéf krajského úradu pre mládež Reinfried Gänger k prípadu dodal, že dievčina pochádza z celkom normálnej rodiny, v ktorej nedošlo ku žiadnym mimoriadnym udalostiam. Konštatoval, že slečna ešte zrejme nebola zrelá na to, aby si plne uvedomila, o čo ide, uviedol Gänger.

debata chyba