Chlapec s nožom v hlave slúži ako prevencia

Šokujúcu röntgenovú snímku 16-ročného mladíka, ktorý po šarvátke v Londýne skončil s nožom v hlave, zverejnila miestna polícia. Jej krok má slúžiť ako varovanie pred nebezpečenstvom stúpajúceho počtu útokov s nožom, píše britský denník The Sun.

02.10.2008 11:06
Nôž v hlave Foto:
Snímka noža v hlave mladíka, ktorého zranili v Londýne.
debata

Mladíka, ktorého meno neuvádzajú, napadli vlani v novembri pred supermarketom v Southwarku. Do nemocnice ho priviezli s nožom zabodnutým v hlave. Jeho čepeľ prešla tesne nad okom a zastavila sa nad uchom. Mladík strávil v nemocnici tri mesiace a zo zranenia sa zotavil, aj keď stále musí byť pod lekárskym dohľadom.

„Keď sa na tú snímku pozerám, nemôžem uveriť, že som to prežil,“ povedal mládenec. Spolu s dvomi ďalšími vrstvovníkmi sa snažil ubrániť trom útočníkom, ktorí ho chceli okradnúť.

Zlodeji dobodali aj jeho kamarátov a jemu samotnému jeden z nich vrazil do hlavy 12 centimetrov dlhjú čepeľ noža.

„Keď mi tam ten nôž vošiel, všetko stmavlo. Prebral som sa až v nemocnici,“ hovorí. "Mal som ochrnutú ľavú stranu tela a strašne ma bolela hlava.“

Vlna zločinov spáchaných v uplynulých mesiacoch v Londýne s nožom prinútila miestnu políciu, aby zaviedla rad prísnejších opatrení V tomto roku už v hlavnom britskom meste zavraždili nožom najmenej 12 prevažne mladých ľudí.

debata chyba