Liečil neplodnosť, s pacientkami spával

Tridsaťštyriročný Dragan Jovanovič je presvedčený, že svetu vládne nevďak. Belehradský súd mu vymeral štyri roky väzenia. Tvrdil o sebe, že je lekár a svoje pacientky liečil z domnelej neplodnosti. Ako to robil? Jednoducho s nimi súložil. Nazýval to však dávaním injekcií. Za dva roky falošný lekár priviedol asi dve desiatky svojich pacientok do iného stavu. Všetky porodili zdravé deti, všetky boli šťastné.

06.10.2008 14:32
Novorodenec Foto: ,
Ilustračné foto
debata

„Prichádzali ku mne ženy z celého Srbska a chceli stále to isté, aby som im umožnil mať deti. Mysleli si, že sú neplodné. Neplodní boli však ich manželia. Boli krásne, mladé, ale aj staré a škaredé. Všetkým som im pomohol. Nič som nikomu neurobil, nikoho som nezabil, nemôžete otehotnieť z čajov či byliniek, ale jedine od poriadnej injekcie,“ obhajoval sa pred súdom Jovanovič.

Všetko by zrejme prešlo a nikto sa nič nedozvedel, nebyť trojice ohrdnutých manželov. Napili sa na guráž a vtrhli do Jovanovičovej ordinácie. Chceli vedieť, akú zázračnú liečbu aplikoval. Keď im vystrašený samozvaný lekár prezradil tajomstvo, zmlátili ho a udali polícii.

Na Jovanovičovu obranu svedčilo pred súdom množstvo žien. „Bola som vydatá desať rokov a nemali sme deti. Dopočula som sa o zázračnom lekárovi a prišla k nemu do ordinácie. Keď mi povedal, aby som sa vyzliekla, bolo mi všetko jasné. Nebránila som sa. Bol nežný a bolo to krásne. Porodila som zdravé dievčatko, je celá ako lekár. Som šťastná ako nikdy.“ Ani toto dojemné svedectvo však srdce sudcov neobmäkčilo.

debata chyba