V policajnom zbore ho už nechceli. Bývalý šéf NAKA posilnil protikorupčnú nadáciu

Tím Nadácie Zastavme korupciu posilnil bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ľubomír Daňko. Nadácia o tom informovala s tým, že prichádza posila v podobe skúseného trestného právnika a vyšetrovateľa, ktorý dlhoročne bojuje proti najzávažnejšej kriminalite vrátane korupcie.

16.03.2024 11:47
Ľubomír Daňko Foto: ,
Ľubomír Daňko
debata (71)
šutaj eštok, solák Čítajte viac NAKA prejde reorganizáciou, potvrdil Šutaj Eštok. Vznikla, aby chytala vlkov, nie myši, podotkol Spišiak

„Veríme, že nielen pre nadáciu, ale aj slovenskú spoločnosť bude jeho expertíza pri našej investigatíve a analýzach veľkým prínosom,“ vyhlásila Nadácia Zastavme korupciu.

Otec Daniela Tupého a advokát o súde s Puškárom
Video

Ľubomír Daňko 25 rokov pôsobil v Policajnom zbore SR a stál za odhalením viacerých zločineckých skupín, napríklad sátorovcov a s tým spojených vrážd. Vyšetroval vraždu právnika Ernesta Valka aj študenta Daniela Tupého, vraždy osôb, ktoré si objednali Dorovci. Bol pri dolapení drogového gangu zo Serede a riešil viaceré podvody s DPH. Bol tiež vedúcim pracovnej skupiny Očistec, kde sa podieľal najmä na vyšetrovaní korupcie. Daňko viedol NAKA od januára 2022. Po nástupe novej vlády skončil vo funkcii aj on. Nový policajný prezident Ľubomír Solák mu neumožnil ostať ani radovým vyšetrovateľom NAKA, tak išiel na výsluhový dôchodok.

daňko Čítajte viac Šéf NAKA Daňko končí, Solák mu neumožní ani pokračovanie v zbore
71 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Nadácia Zastavme korupciu #Ľubomír Daňko