Prieskum týždeň pred voľbami: Pellegrini by vyhral obe kolá

Podľa aktuálneho prieskumu spoločnosti Ipsos by prvé a aj druhé kolo prezidentských volieb vyhral šéf Hlasu a predseda parlamentu Peter Pellegrini.

17.03.2024 11:46
debata (245)

Podľa sondáže pre Denník N by Pellegriniho volilo 37,4 percenta voličov, druhého favorita volieb Ivana Korčoka 36,6 percenta. Do prvého kola volieb zostáva necelý týždeň.

prezidentský palác Čítajte viac Transparentnosť kampane očami politológa a marketéra: Najnudnejšia kampaň, ktorá vypovedá o charaktere kandidátov

Tretí Štefan Harabin by v prvom kole získal 11,3 percenta hlasov, Igor Matovič 4,3 % hlasov, nasleduje Krisztián Forró (2,8 percenta), Ján Kubiš (2,4 percenta) a Marian Kotleba (1,8 percenta).

Prieskum, ktorý Ipsos realizoval medzi 12. a 16. marcom, naznačuje fiasko pre šéfa SNS Andreja Danka, ktorému prieskum nameral podporu len 0,9 percenta respondentov.

Druhé kolo a teda prezidentom by sa stal Pellegrini, aktuálne so ziskom 53,4 percenta hlasov. „Ivanovi Korčokovi sa súperov niekoľkobodový náskok v druhom kole zatiaľ stiahnuť nepodarilo, získal by necelých 47 percent,“ píše enko.

pellegrini Čítajte viac Prezidentské voľby by v oboch kolách vyhral Pellegrini, ukázal prieskum Focusu
245 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2024 #prieskum - prezidentské voľby 2024