Posledná divoká rieka v strednej Európe sa nachádza na Slovensku. Ľudia spojili sily, aby ju zveľadili

Ľudia zo všetkých kútov Slovenska prišli pomáhať zbierať odpad z rieky Belá a okolia. Zhruba pred dvoma týždňami sa vo Vavrišove konala pekná akcia Čistenie rieky Belá - Život v divočine. Po vyzbieraní ich čakalo pivko, kofola, tombola a zábava do rána pri vatre. Takto vyzerali kedysi všetky rieky na Slovensku. Postupne ich tok, ale aj človek, zreguloval. Belá ostala ako posledná nielen na Slovensku, ale aj v celej strednej Európe.

09.04.2024 05:00
debata (4)

Je to horský tok a vzniká sútokom Tichého a Kôprovského potoka. Preteká krásnou scenériou Vysokých Tatier popri osade Podbanské, kde sa do nej ďalej vlievajú potoky Kamenistý potok, Bystrá, Račková či Dovalovec. Nachádza sa v nadmorskej výške 976 metrov nad morom. Patrí medzi najčistejšie rieky na Slovensku.

Čistenie rieky Belá
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR piesok, sahara Čítajte viac Pri Bystrici niekoľko dní natáčali piesok zo Sahary. Nakrútili unikátny záznam nevšedného prírodného úkazu
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #znečistenie riek #rieka Belá #mREPORTÉR