Pri Bystrici niekoľko dní natáčali piesok zo Sahary. Nakrútili unikátny záznam nevšedného prírodného úkazu

Časozberné video začína 25. marca 2024, deň pred príchodom Saharského piesku. Sneh a dážď vyčistili vzduch a nasledujúci deň 26. marca je krásne vidieť až na Panský Diel (Šachtičky) a Krížnu (Veľká Fatra). Po obede už vidno príchod prvej slabšej vlny piesku, ktorá zafarbila západ slnka na oranžovo. Zábery zachytil náš mReportér Vladimír Opat z obce Strelníky, ktorá sa nachádza v okrese Banská Bystrica.

06.04.2024 05:00
debata (9)

Nočné video ukazuje piesok osvetlený svetlom z Banskej Bystrice a Zvolena. Ďalšie dni sa viditeľnosť zhoršuje pričom najhoršia je asi na Veľkonočný pondelok 1. apríla 2024. Je vidno striedavo redšiu a hustejšiu koncentráciu smogu, ako prichádza piesok vo vlnách. Vzduch sa opäť vyčistil dažďom 2. apríla a tým sa video končí.

Prechod Saharského piesku nad Strelníkmi
Video
Zdroj: mReportér: Vladimír Opat
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Hodinová veža, Banská Bystrica Čítajte viac Výhľad na Banskú Bystricu zo „Šikmej veže“, ktorý má čo ponúknuť. Dominanta mesta láka turistov
9 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #Banská Bystrica #Veľká Fatra #saharský prach #mREPORTÉR