Výhľad na Banskú Bystricu zo „Šikmej veže“, ktorý má čo ponúknuť. Dominanta mesta láka turistov

Hodinová veža v Banskej Bystrici je dominantou Námestia SNP. Je to renesančno-baroková stavba, ktorá bola vybudovaná v 16. storočí. Dosahuje do výšky 34,5 metra. Veža sa odkláňa od svojej osi o 68 centimetrov, čím si vyslúžila prezývku „Šikmá veža“.

04.04.2024 05:00
debata

Návštevníci si po 117 drevených schodoch môžu vychutnať nádherný panoramatický výhľad na mesto a okolité hory. V minulosti veža slúžila ako strážna veža, väzenie, ale bola aj sídlom mestského trubača. V súčasnosti je obľúbenou turistickou atrakciou.

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Hodinová veža v Banskej Bystrici
Video
Zdroj: mReportér: Andrej Mikuš
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Oslavy, Veľká noc, Vancouver, mReportér Čítajte viac Slováci predviedli svoje majstrovstvo vo veľkom štýle. Oslavy našej Veľkej noci ukázali v Kanade
debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica #šikmá veža #mREPORTÉR