Čarovné miesto plné histórie, ktoré stojí za to navštíviť. Výhľady z hradu na Považí sú na nezaplatenie

Hrad Lietava patrí medzi naše najkrajšie zachovalé zrúcaniny. Vypína sa v nadmorskej výške 635 metrov nad morom. Lietava sa nachádza 10 kilometrov od krajského mesta Žilina v blízkosti vrchu Cibuľník na východnom okraji Súľovských vrchov. „Toto miesto dýcha históriou, keď mám voľno, rada si sem vybehnem. Sú tu krásne výhľady nielen na Žilinu, ale aj okolie,“ hovorí mReportérka Ľubka.

15.03.2024 05:00
debata

„Vďaka Združeniu na záchranu Lietavského hradu a ich usilovnej práci máme na hrade stále čo pozerať. Bez nich by hrad už dávno spustol a rozpadal sa. Vďaka patrí aj všetkým združeniam, ktoré ochraňujú a zachovávajú pamiatky,“ povedala nám Ľubka.

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Hrad Lietava
Video
Krásne výhľady nielen na Žilinu, ale aj okolie. / Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Domašínsky meander, Strečno, mReportér Čítajte viac Najväčší prírodný výtvor v Malej Fatre láka množstvo nadšencov turistiky. Domašínsky meander je unikátný skvost slovenskej prírody
debata chyba
Viac na túto tému: #hrady #Súľovské skaly #Žilinský kraj #mREPORTÉR