Najväčší prírodný výtvor v Malej Fatre láka množstvo nadšencov turistiky. Domašínsky meander je unikátný skvost slovenskej prírody

Domašínsky meander je riečny meander a prírodná pamiatka na rieke Váh v Malej Fatre. Nachádza sa v Žilinskom kraji, v okrese Žilina a v katastrálnom území obce Strečno. Meandre môžeme zaradiť k najpútavejším riečnym javom. Meandrovanie je vlastne zarezávanie sa vodného toku do doliny.

13.03.2024 05:00

Jeden z najkrajších pohľadov na meander je zo zrúcaniny Starého hradu nad Strečnom. Meander bol v roku 1978 vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku so stupňom ochrany číslo 4. Jeho rozloha predstavuje 803 700 metrov štvorcových.

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Domašínsky meander
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Považský hrad, Považské Podhradie, zrúcanina, mReportér Čítajte viac Patrí k najzachovalejším zrúcaninám na Slovensku. Hrad, ktorý sa majestátne týči nad mestom na Považí
chyba
Viac na túto tému: #malá fatra #Domaša #Starhrad #mREPORTÉR