Milan Lučanský popiera komunikáciu s Bödörom a Kočnerom

Policajný prezident Milan Lučanský popiera, že kedykoľvek komunikoval s Norbertom Bödörom a Marianom Kočnerom.

01.08.2019 10:17 , aktualizované: 15:12
Milan Lučanský Foto: ,
Prezident Policajného zboru (PZ) SR Milan Lučanský.
debata (131)

Reagoval tak na časť konverzácie, ktorú zverejnil Denník N, a ktorú prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta predložil počas tohto týždňového pojednávania v kauze zmenky. Pochádza z trestnej veci vraždy Jána Kuciaka, z mobilného telefónu, ktorým mal Marian Kočner komunikovať prostredníctvom šifrovanej aplikácie Threema. Doteraz sa však komunikácia na pojednávaní nečítala.

Lučanský podľa vlastných slov dostal od Úradu inšpekčnej služby k nahliadnutiu správy, v ktorých sa spomína jeho meno. Písalo sa v nich údajne o tom, že chcú zneužiť obdobie, keď sa v médiách prepierali jeho majetkové pomery a tiež, aby naňho vtedajší minister vnútra zatlačil. Jak tak pozerám na kauzu šéfa inšpekcie, tak je vhodná doba, aby s ním Kali pohovoril o tom Ruskovom TO, doložil Lučanský úryvok komunikácie. Podľa Lučanského s ním o Ruskovom trestnom oznámení nikto nehovoril. Rovnako poprel aj spoločný obed s Bödörom, o ktorom sa píše v správach.

Na sociálnej sieti zverejnil Lučanský tiež správu zo 17. apríla 2018, ktorá podľa neho vystihuje realitu. Som zvedavý, kto na Teba teraz prvý zaútočí…Myslím, že to bude Lučanský…, mala znieť správa. O pár týždňov potom sa stal šéfom Policajného zboru a Marian Kočner išiel do väzby.

Najskôr je potrebné vykonať dôkazy, vyhlásil Šanta

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta vyslovil vo štvrtok opätovne svoje stanovisko, že najskôr je potrebné vykonať dôkazy na hlavnom pojednávaní, a až potom je možné túto komunikáciu medializovať.

„Zotrvávam na stanovisku, že najskôr je potrebné vykonať dôkazy na hlavnom pojednávaní, a len ak sú takto dôkazy zverejnené v súlade s Trestným poriadkom, je možné ich následne medializovať. V intenciách uvedeného sa nemožno vyjadriť, či zverejnená komunikácia je tá, ktorú som ako prokurátor predložil súdu,“ zdôraznil pre TASR Šanta, ktorý dozoruje kauzu televíznych zmeniek.

„Súdu, obhajobe a poškodenému som ako prokurátor predložil úplný prepis predmetnej komunikácie a tak sa obe strany mali možnosť oboznámiť s jej obsahom v plnom rozsahu. Inou komunikáciou v danej veci k dnešnému dňu nedisponujem,“ dodal pre TASR prokurátor ÚŠP. Proces s dvojicou pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) v prípade zmeniek bude pokračovať v septembri.

131 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Milan Lučanský #Norbert Bödör #sms komunikácia Mariana Kočnera