Lipšic: Mafiáni a biele goliere sú na strane zločinu a korupcie

Prepojenia mafie a vrcholných predstaviteľov štátu sa odkrývajú takmer každý deň, uviedol na sociálnej sieti advokát Daniel Lipšic. Dodal, že vyšetrovatelia a prokurátori, ktorí tieto kriminálne prepojenia odhaľujú a vyšetrujú, si zaslúžia podporu. Podľa Lipšica nie je namieste spochybňovať, do akej miery je komunikácia obvineného Mariana Kočnera v aplikácii Threema dôveryhodná.

03.09.2019 09:08
pojednavanie specialny sud Pezinok zmenky Markiza Foto: ,
Daniel Lipšic.
debata (39)

„Komunikácia v tejto aplikácii bola vyexportovaná odborníkmi z Europolu, ktorý bol v danej trestnej veci pribratý ako znalecký ústav. K tejto komunikácii teda existuje forenzná správa Europolu, ale aj znalecké posudky našich znalcov,“ uviedol Lipšic na sociálnej sieti. Zaisťovacie úkony, pri ktorých vyšetrovatelia zaistili niektorým sudcom a prokurátorom mobilné telefóny, sú podľa Lipšica v rámci Trestného poriadku možné len v súvislosti s objasňovaním vyšetrovanej trestnej činnosti.

Aj preto podľa Lipšica neboli zaisťované mobilné telefóny všetkým osobám, ktoré s obvineným Kočnerom komunikovali. „Ale iba tým, pri ktorých je podozrenie, že obsah tejto komunikácie mal trestnoprávny rozmer – v tomto prípade korupcie a zneužívania právomoci verejného činiteľa,“ uviedol Lipšic na sociálnej sieti.

„Mafiáni a biele goliere sú na strane zločinu a korupcie. Nikdy som od nich neočakával nič dobré,“ napísal Lipšic. Politici, sudcovia, prokurátori a policajti podľa jeho slov skladali pri nástupe do svojich funkcií sľub, že budú verní zákonu. „Tí z nich, ktorí sa svojmu sľubu spreneverili, a spriahli sa so zločincami, sú preto pre mňa ešte horší ako mafiáni a gauneri,“ dodal Lipšic.

V Threeme sa objavil aj on pod prezývkou Arcidiabol. Kočner mal o ňom napísať, že ak začnú vládnuť Gambinovci (tiež Lipšicova prezývka, pozn.), nepomôže mu sa ani odsťahovať na severný pól. „Aj preto nie sú v súčasnosti viacerí sudcovia, prokurátori, bývalí policajní funkcionári, či politici, pri popieraní alebo zľahčovaní svojho prepojenia na túto zločineckú skupinu, vedení snahou zachrániť svoju funkciu alebo reputáciu, ale skôr svoju osobnú slobodu,“ uviedol Lipšic.

Ďalej uviedol, že títo ľudia o ňom niekoľko rokov rozširovali diskreditačné materiály či vedeli si vybaviť jeho trestné stíhanie. „A to len preto, že polícia pod mojim vedením preverovala podozrenia z prania špinavých peňazí Mariana Kočnera,“ napísal Lipšic. Na záver dodal, že táto zločinecká skupina dlhé týždne sledovala jeho aj rodinu. „A nakoniec si objednala moju vraždu,“ dodal Lipšic.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #Marian Kočner #sms komunikácia Mariana Kočnera