Ide o pravdu o voľbe prezidenta USA: Trump sa za víťaza označil zámerne

Rekordných 100 miliónov hlasov v predčasnom hlasovaní komplikuje cestu k výsledku amerických volieb. „Takáto situácia sa ešte nikdy nestala, a veľa ľudí hlasovalo korešpondenčne z obáv pred koronavírusom,“vysvetlil v relácií Ide o pravdu docent Branislav Kováčik z UMB v Banskej Bystrici.

04.11.2020 20:00
debata (32)

VO VIDEU NÁJDETE debatu o amerických prezidentských voľbách s Máriou Hlucháňovou, Branislavom Kováčikom a Andrejom Matišákom.

Video

Systém volieb amerického prezidenta je zložitý. O víťazovi rozhodujú hlasy voliteľov v jednotlivých štátoch únie. „Kým nemá Donald Trump alebo Joe Biden 270 voliteľov, nikto z nich nevyhráva,“ povedal v relácií Ide o pravdu Andrej Matišák, komentátor denníka Pravda.

Spolu s docentom Branislavom Kováčikom z Fakulty politických vied UMB v Banskej Bystrici sa zhodli na tom, že o novom prezidentovi rozhoduje napokon len niekoľko štátov.

„Trump dokázal v kampani mobilizovať ľudí, vedel sa im prihovoriť,“ pomenoval dôvody popularity úradujúceho prezidenta docent Kováčik. „Nominácia Bidena nebola chyba demokratov, nemali lepšieho,“ uviedol komentátor Matišák. Ako americká dráma skončí? Hostia v relácií Ide o pravdu potvrdili, že bude veľmi ťažké upokojiť napätie v americkej spoločnosti, ale podľa nich má v tejto súvislosti väčšie šance Joe Biden.

Reláciu si môžete vypočuť aj ako podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby v USA #Ide o pravdu