Predsedovi strany Aliancia zakázali prekročiť hranicu s Ukrajinou. Je na čiernej listine

Predsedovi strany Szövetség - Aliancia Krisztiánovi Forróvi bol v stredu odopretý vstup na územie Ukrajiny. Priamo na ukrajinskej hranici zistil, že je na čiernej listine a tento zákaz pre neho platí do 26. októbra 2023.

03.11.2021 19:02
Krisztián Forró Foto:
Predseda strany Aliancia Krisztián Forró pri hraničnom priechode s Ukrajinou.
debata (37)

Forró sa preto chce obrátiť na slovenského ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nom. SaS) so žiadosťou, aby informoval o tomto kroku svojho rezortného kolegu.

„O odopretí vstupu nás informoval predstaviteľ strany Szövetség – Aliancia. Rezort diplomacie sa následne spojil s pánom Forróom a ponúkol mu súčinnosť pri objasnení okolností rozhodnutia ukrajinských orgánov,“ uviedol v reakcii na incident slovenský rezort diplomacie.

Forró zároveň požiadal ukrajinského veľvyslanca na Slovensku o vysvetlenie zákazu vstupu na územie susedného štátu. Chce vedieť „kto, kedy a na základe čoho rozhodol o statuse „persona non grata“ občana Slovenskej republiky a Európskej únie,“ uviedla v stanovisku hovorkyňa strany Aliancia Klára Magdeme.

Podľa jej slov Forró ministra zahraničných vecí zároveň požiada aj o to, aby zverejnil zoznam občanov SR, ktorí majú zakázaný vstup na územie Ukrajiny. Incident sa stal len deň po podpísaní spoločného vyhlásenia hláv dvoch štátov o podpore vstupu nášho východného suseda do Európskej únie.

Ide o pravdu, Krisztián Forró Čítajte viac Forró v Ide o pravdu: Zrušme trinásť Benešových dekrétov, a uzavrime minulosť

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #aliancia #Krisztián Forró