Malkáč Dobrovoda: Sú vo mne falošné dráhy

Večný malkáč Ľubo Dobrovoda. Ako hovorí, robil už v živote všeličo. A to všeličo sa mu darí pretavovať do textov, ktoré sú plné života. Dobrovoda si nedáva servítku pred ústa, ani pred pero. Nedával si ju ani pri hodnotení uplynulého roka pred mikrofónom špeciálneho silvestrovského podcastu denníka Pravda.

31.12.2021 05:00
Ľubo Dobrovoda Foto: ,
Ľubo Dobrovoda
debata (5)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Výnimočný je však najmä rozprávaním príbehov a opisom postavičiek z jeho okolia. Veksláckej minulosti, keď ho vypaľoval mafián Tuti, aj zo súčasnej pláže v Chorvátsku, kde mu miestni susedia hovoria o svetovej nadvláde rastlín.

V podcastovom štúdiu porozprával aj o tom prečo mal na Silvestra gate ako brnenie, prečo do nového roka kráča ako kráľ, alebo prečo sa s ním neradi stretávajú ľudia z politiky a „veľkého biznisu“.

Video

Svoje prvé poviedky Dobrovoda uverejňoval práve na stránkach denníka Pravda. Je autorom dvoch kníh. Ja malkáč je rozprávaním chlapca, ktorý zúrivo prežíva nielen v minulom režime, ale aj rozvod rodičov. Ja velkáč je pokračovaním príbehov dospievajúceho takmer muža, ktorému do konca života zostane v duši malkáč.

Novej knihe, ktorú zrejme vydá, dá Dobrovoda názov „Ja parkáč“. Ako pripomienku na to, kde začínal a kto tu dnes „hýbe Slovenskom“. Viac si pozrite vo videu alebo vypočujte v podcaste denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubo Dobrovoda