Exšéfka krajského súdu Kyselová už čelí obžalobe

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na exšéfku žilinského krajského súdu Evu Kyselovú pre pokračovací zločin prijímania úplatku.

08.03.2022 12:12
plevel, mahdoň Foto: ,
V rámci akcie NAKA Plevel zadržali aj advokáta Ľuboša Mahdoňa (na snímke ho privádzajú na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici v stredu 16. septembra 2020).
debata (4)

TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Upozornil na to portál Aktuality.

„Obžaloba bola podaná 10. februára. Obžalovaná je jedna osoba z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku,“ priblížila hovorkyňa s tým, že obžaloba sa týka štyroch skutkov. Vec bola pridelená zákonnému sudcovi Jánovi Giertlimu na banskobystrickom pracovisku ŠTS, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe.

Kyselovú podobne ako emeritnú sudkyňu Krajského súdu v Žiline Máriu Urbanovú opätovne zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) na začiatku roka 2021 v rámci akcií Plevel.

Urbanovú odsúdil ŠTS v auguste 2021 za zločin prijímania úplatku formou spolupáchateľstva na trojročný podmienečný trest odňatia slobody so skúšobnou dobou tri roky a na peňažný trest 10 000 eur. Naposledy potvrdil ŠTS aj dohodu medzi prokurátorom a advokátom Ľubošom Mahdoňom, ktorého obvinili v kauze úplatkov žilinských sudcov. Za dva korupčné skutky dostal podmienečný trojročný trest odňatia slobody a peňažný trest.

spravodlivosť, váhy Čítajte viac V prípade žilinskej sudkyne Evy K. podal vyšetrovateľ návrh na väzbu
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Špecializovaný trestný súd #NAKA #Úrad špeciálnej prokuratúry #Akcia Plevel