O oddlženie majú záujem všetky štátne nemocnice, nalejú do nich 575 miliónov

Ministerstvo zdravotníctva spúšťa proces oddlženia nemocníc. Nemocnice sa môžu uchádzať o oddlženie v hodnote 575 miliónov eur.

18.03.2022 11:19 , aktualizované: 14:38
nemocnica Košice, UNLP Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Rezort v stredu podpísal mandátne zmluvy so zdravotníckymi zariadeniami, ktoré prejavili záujem zúčastniť sa na oddlžení. V najbližších dňoch majú byť zverejnené v Centrálnom registri zmlúv, informovala hovorkyňa Zuzana Eliášová.

Igor Daniš aktual Čítajte viac Kto zaplatí nemocnice. Prepadnú sa opäť do dlhov?

Hovorkyňa tiež informovala, že o oddlženie majú záujem všetky štátne nemocnice a rezort zdravotníctva očakáva, že sa k nim pridá ešte ďalších päť zdravotníckych zariadení v pôsobnosti samospráv. „Zmluvu podpísali všetky štátne nemocnice a predpokladáme, že sa pridá ešte ďalších päť zdravotníckych zariadení v pôsobnosti VÚC,“ uviedla Eliášová.

Ďalším krokom po podpise a zverejnení všetkých mandátnych zmlúv má byť kontrola záväzkov, ktoré budú predmetom oddlženia, na úrovni nemocníc.

„Participácia každého zdravotníckeho zariadenia v procese oddlžovania je dobrovoľná, právne nenárokovateľná, transparentná a postavená na princípe rovnakého prístupu a zaobchádzania pre všetkých,“ vysvetlil minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Vladimír Lengvarský Čítajte viac Zdravotníci nemajú 'ani cent' na príplatky či drahšie energie od štátu. Pýtajú si peniaze
debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva #oddlžovanie nemocníc