Matovič po zvýšení platov odkázal 'ujovi truckovi': Niekto trucuje, niekto maká

Minister financií Igor Matovič tvrdí, že učiteľov vyslobodil zo zajatia ministra školstva a na rade sú teraz zdravotníci.

14.07.2022 06:24
platy, učitelia, štátna správa, Igor Matovič,... Foto: ,
Minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) počas tlačovej konferencie o výsledkoch kolektívneho vyjednávania s odborármi 13. júla 2022 v Bratislave.
debata (204)

Matovič v statuse na sociálnej sieti uviedol, že zvýšenie platov zdravotníkov bude na programe vo štvrtok. „Celú dohodu s odborármi sme upiekli bez SaS a veľmi dobre to dopadlo,“ skonštatoval. „Presne tak, ako pri Rodinnom balíčku, sme si museli povedať, že problém s platmi učiteľov musíme vyriešiť bez kolegov SaS, ktorí zvyšovanie platov učiteľov 3-krát na vláde zablokovali,“ napísal v ďalšom statuse, kde podotkol, že vyslobodil učiteľov zo zajatia ministra školstva.

Igor Matovič, Richard Sulík Čítajte viac Ihneď po ohlásení vyšších platov poslal Sulík aj Matovičovi pochvalný odkaz

„Nárast platov učiteľov o 26,9% a ostatných zamestnancov v štátnej službe a vo verejnom záujme o 21,2% v priebehu 14 mesiacov je historicky najvyššie zvyšovanie platov. Nuž, ak nekradnete a otáčate každé eurko trikrát, dokážete,) … a to ujo trucko tvrdí, že máme verejné financie v totálnom rozklade. Presný opak je pravdou. Poctivo spravujeme našu spoločnú kasičku … až tak, že deficit v pomere k príjmom rozpočtu máme ku koncu júna nižší ako v pohodkovom predkrízovom roku 2019. Ak toto niekto nazýva rozklad verejných financií, tak buď si niečo šlahol, alebo sa tomu vôbec nerozumie, alebo považuje ľudí za totálnych hlupákov. Neviem, čo je horšie.“ napísal Matovič.

Dobrá správa pre učiteľov, zlá pre udržateľnosť verejných financií, hodnotí zvyšovanie platov v podcaste denníka Pravda analytik INESS Róbert Chovanculiak.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.
204 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #zvyšovanie platov