Odborár Kuruc: Kto nevie dať pracovníkovi vyššiu minimálnu mzdu nech nepodniká

Hoci je to historicky prvýkrát, keď sa dohodli zástupcovia zamestnávateľov s odborármi na zvyšovaní minimálnej mzdy, ktorá sa dostane na úroveň 700 eur, zvýšenie mohlo a malo byť aj väčšie, myslí si podpredseda Energeticko-chemického odborového zväzu a zakladateľ občianskeho združenia Pracujúca chudoba Milan Kuruc. „Ak by minister Milan Krajniak a táto vláda pred dvomi rokmi nezmenili pravidlo automatického zvyšovania minimálnej mzdy, na budúci rok by platila ešte o takmer 30 eur vyššia,“ pripomína.

14.07.2022 22:00
debata (3)

Podľa Milana Kuruca sú platy na Slovensku stále podhodnotené. Argumenty o slabom raste produktivity práce v porovnaní s rastom minimálnej mzdy, či varovania pred roztočením inflačnej špirály, ak by si zamestnanci teraz vplyvom zdražovania pýtali vyššie platy, považuje za strašenie zamestnávateľmi na udržanie „status quo“. Prečo?

Argumenty podpredsedu Energeticko-chemického odborového zväzu a zakladateľa občianskeho združenia Pracujúca chudoba Milana Kuruca si vypočujte v podcaste denníka Pravda:

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #minimálna mzda #inflácia #odborári #zamestnávatelia