Rodinkárstvo u Mikulca? Nemocnicu v Bratislave bude strážiť firma blízka ministrovmu bratovi

Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽANO) odmieta rodinkárstvo v súvislosti s obstaraním súkromnej bezpečnostnej služby (SBS) pre objekt Nemocnice svätého Michala v Bratislave, ktorá patrí pod Ministerstvo vnútra (MV) SR. Voči medializovaným správam zvažuje právne kroky.

23.08.2022 12:58 , aktualizované: 16:04
Mikulec Foto:
Minister vnútra Roman Mikulec.
debata (34)

„Tender nevyhral žiadny rodinný známy ani kamarát,“ vyhlásil minister v utorok v súvislosti s informáciami, že vo víťaznej firme mal v minulosti pôsobiť jeho brat. „Brat v tejto firme už nefiguruje minimálne dva roky,“ podotkol. Ako ďalej uviedol, do verejného obstarávania sa zapojilo 11 účastníkov. Kritériom bola najnižšia cena, ktorú ponúkla víťazná spoločnosť.

Generálny riaditeľ nemocnice Branislav Delej vyhlásil, že od jeho nástupu do funkcie sú všetky zákazky, objednávky a nákupy transparentné. „Vytvorili sme referát verejného obstarávania, kde pracujú profesionáli a majú na starosti túto činnosť,“ dodal.

Roman Mikulec Čítajte viac Mikulec nespochybňuje rozhodnutia manažmentu Nemocnice sv. Michala

Súťaž na výkon bezpečnostnej služby v objekte Nemocnice svätého Michala v Bratislave vyhrala spoločnosť Joseba. Upozornil na to Erik Kaliňák z opozičného Smeru s tým, že v minulosti mal v spoločnosti ako konateľ figurovať brat šéfa rezortu vnútra. Zo zverejnenej zmluvy vyplýva, že cena za výkon bezpečnostnej a informačnej služby za obdobie jedného roka je 220 436,64 eura s DPH.

Líder Smeru Robert Fico na utorkovej tlačovej konferencii zdôraznil, že tieto informácie potvrdzujú, že rodinkárstvo je základom Mikulcovej politiky. Pripomenul, že minister vnútra nemá čo robiť vo svojej funkcii, pričom opozícia sa ho už viackrát pokúšala odvolať. Fico hovoril aj o Mikulcovom pôsobení vo Vojenskom spravodajstve, keď mal dohodiť kšeft svojmu otcovi.

Robert Fico Čítajte viac Fico sa vyhráža pomstou: Sabotéri a gauneri po voľbách skončia. Hrozí im doživotie
34 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #Nemocnica sv. Michala #Roman Mikulec