16-ročný chlapec, ktorý je obvinený z účasti na terorizme, bude stíhaný na slobode

Obvineného 16-ročného B. B., ktorý je podozrivý z účasti na terorizme, prepustili v nedeľu večer zo zadržania na slobodu.

23.10.2022 18:58
debata (48)

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku mu nahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj ďalšími obmedzeniami. Rozhodnutie súdu je právoplatné, informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

„Sudca pre prípravné konanie prepustil mladistvého B. B. zo zadržania na slobodu a nahradil väzbu obvineného dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj zárukou jeho matky,“ priblížila hovorkyňa. Ako ďalej uviedla, súd uložil obvinenému aj primerané zákazy, obmedzenia a povinnosti.

Polícia informovala, že sa obvinenie týka trestných činov založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd i niektorých foriem účasti na terorizme.

Národná kriminálna agentúra zadržala mladistvého uplynulý piatok. Dôkazy o páchaní trestnej činnosti zabezpečila v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro. Išlo o akciu s názvom Balerion.

NAKA, Národná kriminálna agentúra, polícia Čítajte viac NAKA zadržala stredoškoláka. Podozrieva ho z účasti na terorizme
48 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus