Sulík má narodeniny. Môžeš si niečo pekné priať, zaželal mu Heger a pridal jasný odkaz

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO) na Facebooku zablahoželal k narodeninám šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi. K blahoželaniu pridal svoju fotografiu v hokejovom drese s číslom 76.

12.01.2023 15:15
debata (16)

„Milý Richard, prajem Ti všetko najlepšie k narodeninám. Keď budeš pri sfukovaní sviečok na torte zatvárať oči, môžeš si niečo pekné priať,“ poprial Heger na sociálnej sieti Sulíkovi.

Heger sa netají ambíciou dovládnuť do februára 2024. Preto začal zbierať podpisy na novú väčšinu 76 poslancov pre podporu jeho vlády. Tvrdí, že má plnú podporu klubu OĽaNO a tiež prísľub zo Sme rodina a Za ľudí. Otázkou zostáva, ako zareaguje strana SaS. Heger číslom na drese narážal na to, že chce získať aj podpisy poslancov za SaS.

VIDEO Heger chce dovládnuť, má vraj sľúbené aj hlasy Sme rodina
Video

Heger chce oddeliť debatu o zostavení novej vlády od témy predčasných volieb. To však nebude jednoduché. Podľa informácií Pravdy totiž šéf hnutia Sme rodina stále trvá na tom, že bez dohody na skrátení volebného obdobia podpisy zrejme kollárovci nedodajú, vylúčené nie je ani spájanie hlasovania.

VIDEO Naď nevylúčil odchod z OĽaNO spolu s Eduardom Hegerom, ani spojenie sa s Dzurindom
Video

Do hry vstúpila aj strana SaS, ktorá aktuálne ani nevie, s kým má vlastne rokovať. Bez hlasov týchto dvoch koaličných subjektov Heger novú vládu nezostaví.

Eduard Heger / Igor Matovič / Čítajte viac Zamieša rozkol v OĽaNO kartami? Čas sa kráti a scenárov je veľa. Nová 76, Hegerov odchod aj jeho nová strana

Heger začiatkom týždňa informoval, že s Richardom Sulíkom komunikuje telefonicky, pretože je odcestovaný. O výsledkoch ich rokovania bude informovať, keď bude mať konkrétne výsledky. Podľa povereného premiéra má nová 76-ka šancu fungovať. „Keď sa pozriete na jeseň, tak poprechádzali takmer všetky zákony s výnimkou možno dvoch, aj kľúčové zákony, dokonca s podporou strany SaS, za čo som vďačný,“ uviedol v pondelok. Cieľom SaS podľa jeho slov bolo dostať Igora Matoviča (OĽaNO) z vlády, čo sa aj podarilo, čiže dnes nevidí prekážku toho, aby SaS podporila 76-ku. Zároveň poukázal na to, že sám Richard Sulík ponúkal ako možný scenár pri odvolávaní vlády novú 76-ku.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Eduard Heger #Hegerova 76