Prvá sudkyňa pozná svoj trest. Repáková sa priznala, že rozhodla na pokyn Kočnera

Bývalá sudkyňa Okresného súdu (OS) Bratislava I Miriam Repáková, ktorá bola zadržaná v rámci akcie Búrka, dostala pre zločin ohýbania práva dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky.

24.02.2023 09:15
SR Pezinok ŠTS Repáková Búrka trest vina... Foto: ,
Na snímke exsudkyňa Miriam Repáková na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku v piatok 24. februára 2023.
debata (37)

V piatok o tom rozhodla sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, keď schválila dohodu o vine a treste uzatvorenú medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a Repákovou. Rozhodnutie je právoplatné.

sud, vrazda kuciak,  Marian Kočner, Čítajte viac Mariana Kočnera obvinili v kauze Technopol Servis

Okrem podmienečného trestu odňatia slobody dostala aj štvorročný zákaz vykonávania povolania sudcu. Poškodenú spoločnosť Technopol Servis odkázal súd s nárokom na náhradu škody na civilný proces. Repáková mala konať na objednávku.

„Súd vyhodnotil túto dohodu o vine a treste ako primeranú a spravodlivú,“ povedala samosudkyňa ŠTS Ružena Sabová. Okrem priznania súd prihliadol aj na skutočnosť, že Repáková napomáha orgánom činným v trestnom konaní pri objasňovaní ďalšej trestnej činnosti.

Marian Kočner Čítajte viac Z justície odchádza prvá sudkyňa pre Kočnerovu Threemu

Bývalú sudkyňu OS Bratislava I zadržali spolu s ďalšími 12 sudcami v marci 2020. Stíhaná bola pre rozhodovanie o vlastníctve akcií v kauze Technopol Servis. Repáková figurovala v medializovanej komunikácii s podnikateľom Marianom Kočnerom. Podľa prokurátora konala nie na základe zisteného skutkového a právneho stavu veci, ale v prospech požiadavky Kočnera a na základe odporúčania exsudcu Vladimíra Sklenku.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Technopol #Miriam Repáková #akcia Búrka