Polícia prepustila muža, ktorý sa mal vyhrážať moderátorke Jančkárovej

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci policajnej akcie s názvom Francesco zadržala vo štvrtok osobu R. P., ktorá je podozrivá z vyhrážania sa redaktorke RTVS Marte Jančkárovej. Riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko v relácii Silná zostava uviedol, že ide o dôchodcu, ktorý mal doma zbraň.

03.03.2023 11:40
marta jančkárová, Foto:
Moderátorka RTVS Marta Jančkárová.
debata (290)

Muža polícia v piatok prepustila s tým, že mu zbraň zadržala, informoval portál TV Markíza. „Vyšetrovateľ PZ po zadržaní podozrivej osoby túto vypočul v procesnom postavení zadržaného podozrivého a následne bez vznesenia obvinenia podozrivého prepustil zo zadržania. Podľa vedomostí Okresnej prokuratúry Bratislava I bola podozrivému políciou zaistená strelná zbraň v správnom konaní,“ uviedla krajská prokuratúra v Bratislave pre TV Markíza. Polícia naďalej udalosti vyšetruje a pripravuje trestné konanie.

NAKA, polícia, vyšetrovanie Čítajte viac NAKA zadržala podozrivú osobu, ktorá sa vyhrážala redaktorke Jančkárovej

K výhražným e-mailom a telefonátu redaktorke Marte Jančkárovej došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka SR Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru Mariána Kéryho Ľuboš Blaha, ktorý nebol pozvaný, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla. Podozrivý muž sa mal vyhrážať aj prezidentke Čaputovej.

marta jančkárová, Čítajte viac Jančkárová z RTVS: Som pod ochranou polície. Verím, že všetko zabrzdíme, kým je ešte čas
290 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #vyhrážanie sa #RTVS