Postrelenie študentky policajnej akadémie bude riešiť brannobezpečnostný výbor

Pre kauzu postrelenia študentky Akadémie Policajného zboru v Bratislave zasadne mimoriadne v utorok 14. marca Výbor Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť. Ako ďalej v tlačovej správe informovala strana Sloboda a Solidarita, na výbor sú pozvaní minister vnútra Roman Mikulec, ako aj rektorka akadémie Lucia Kurilovská.

09.03.2023 16:40
Akadémia Policajného zboru Foto: ,
Akadémia Policajného zboru v Bratislave.
debata (2)

„Nerozumiem, ako je vôbec možné, že pedagóg – civilný zamestnanec, viedol so študentmi takýto výcvik, navyše so zbraňou. Muž, ktorý vystrelil, nemal podľa doterajších informácií žiadne oprávnenie viesť tento druh výcviku, na akadémii viedol len voľnočasový krúžok," uviedol poslanec Juraj Krúpa s tým, že ho veľmi bude zaujímať, kde sa stala chyba.

„Či je zle nastavený systém, celkové fungovanie akadémie alebo išlo o zlyhanie jednotlivca. V prípade je oveľa viac otázok ako odpovedí," skonštatoval poslanec. Dodal, že kompetentní musia streľbu dôsledne vysvetliť, pretože postrelená študentka bude mať zrejme doživotné následky.

Akadémia Policajného zboru Čítajte viac Študentka, ktorú postrelili na policajnej akadémii, je stabilizovaná

Postrelením študentky policajnej akadémie sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III. Nešťastná udalosť sa stala v stredu 1. marca na Akadémii Policajného Zboru v Bratislave, kde zo zatiaľ nezistených príčin dlhoročný inštruktor postrelil 20-ročnú žiačku. Tá skončila s poranením chrbtice v nemocnici.

Podľa informácií portálu televízie JOJ noviny.sk sa tri budúce policajtky po vyučovaní krátko po 16.00 h chceli zdokonaliť v streľbách, a tak išli s inštruktorom na polygón v areáli školy. Pri výstrele z inštruktorovej zbrane strela zasiahla jednu z kadetiek do chrbta. Údajne mal totiž inštruktor medzi slepými nábojmi jeden ostrý náboj.

Akadémia Policajného zboru v Bratislave Čítajte viac Na policajnej akadémii inštruktor postrelil študentku. Kurilovská: Nešťastná udalosť
2 debata chyba
Viac na túto tému: #brannobezpečnostný výbor NR SR