Z 12 poslancov zostala jedna. Šeliga a Žitňanská odchádzajú zo Za ľudí

Poslanci Národnej rady SR Juraj Šeliga a Jana Žitňanská končia v strane Za ľudí. Vyplýva to z ich vyjadrení na sociálnej sieti. K politickej budúcnosti sa zatiaľ bližšie nevyjadrili.

03.04.2023 15:01 , aktualizované: 16:53
šeliga, žitňanská Foto: ,
Juraj Šeliga a Jana Žitňanská
debata (173)

Šeliga plánuje oznámiť svoje rozhodnutie po Veľkej noci. Dodal, že spolu s ním odchádza viacero radových členov strany. Vedenie partaje tieto slová vyvrátilo a uviedlo, že ďalší členovia zo strany neobchádzajú.

Po odchode dvojice tak predsedníčke Za ľudí Veronike Remišovej zostala v parlamente jediná poslankyňa – Miriam Šusteková. Pôvodne sa vo voľbách do NR SR dostalo 12 poslancov Za ľudí.

Šeliga pripomenul, že stranu Za ľudí spoluzakladal. „Strana sa však časom dostala na ďalšiu križovatku a rozhodla sa ísť cestou, na ktorej sa už nemôžem podieľať. Moja predstava udržať ju ako stranu, ktorú sme spoluzakladali s Andrejom Kiskom, sa ukázala ako naivná,“ komentoval.

Žitňanská ukončila svoje členstvo v strane koncom minulého týždňa. „Svoju politickú budúcnosť nevidím v zbližovaní sa s OĽANO a nechcem stáť v ceste kolegom, ktorí to tak cítia. A či ešte nejaká politická budúcnosť bude, bude otázkou okrem iného aj ďalších rozhovorov, najmä s mojimi najbližšími,“ uviedla.

„Ďakujeme Jane Žitňanskej a Jurajovi Šeligovi za spoluprácu a za pozitívne veci, ktoré sa spoločne so stranou Za ľudí podarilo presadiť. Strana bude naďalej pokračovať v plnení svojich záväzkov voličom a prinášať riešenia, aby bolo Slovensko úspešnou, prosperujúcou a spravodlivou krajinou," uviedla strana v reakcii.

Šeliga aj Žitňanská pôsobili v predsedníctve strany. Šeliga nedávno pripustil, že rokuje s viacerými politikmi z iných strán o ďalšom politickom pôsobení.

koalícia, Bôrik, Šeliga Čítajte viac Šeliga o spájaní: Rokujem s Hegerom aj s KDH. Nie sme ďaleko od dohody
173 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Žitňanská #Juraj Šeliga #Za ľudí