Heger aj Fico odsúdili vyhrážky politikom, vrátane prezidentky

Vyhrážky politikom, vrátane prezidentky SR Zuzane Čaputovej, odsúdil dosluhujúci dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger, ktorý je zároveň predsedom Demokratov, ale aj poslanec Národnej rady SR a líder Smeru Robert Fico. Zhodli sa na tom v nedeľnej diskusnej relácii Na telo v televízii Markíza.

14.05.2023 15:01
Robert Fico, Eduard Heger Foto: , , ,
Robert Fico a Eduard Heger na koláži snímok.
debata (239)

„Čaputová má veľa odporcov kvôli politike, ktorú robí,“ povedal Fico. Priznal, že sú v otvorenom konflikte s Čaputovou, pretože majú rozdielne názory. Podľa Hegera by sa nemala v ľuďoch budovať nenávisť. „Slovensko si zaslúži pokojnú krajinu,“ povedal.

VIDEO: Fico považuje za súpera Sorosa. Platil aj Čaputovú, tvrdí

Video

Fico sa vyjadril aj k vymenovaniu Ľudovíta Ódora za viceguvernéra Národnej banky Slovenska (NBS). Poukázal na to, že Ódor bol nomináciou Mosta-Híd, s ktorým bol v tom čase Smer-SD v koalícii. Viceguvernér NBS nie je podľa Fica takou dôležitou funkciou. „Máme tu dnes človeka, ktorého si vybrala prezidentka preto, aby pokračoval v politike, ktorú prezentuje Čaputová. Bude robiť predovšetkým to, čo očakáva prezidentka,“ povedal Fico na margo Ódora, ktorý povedie vládu odborníkov. Heger skonštatoval, že Ódor je top ekonómom na Slovensku, ktorý sa pohyboval pri politikoch a prostredie pozná veľmi dobre. Praje si, aby vláda odborníkov bola úspešná.

Ódorova vláda podľa Hegera nezíska dôveru parlamentu. Fico poznamenal, že pravdepodobnosť, že sa to podarí, je čím ďalej tým vyššia, avšak Smer-SD ju neplánuje podporiť.

Obaja diskutujúci sa vyjadrili aj k dotácii pre firmu dosluhujúceho povereného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana. Heger odmietol, že by to ututlával. Fico mu vyčítal, že o tomto probléme vedel nielen on, ale aj hlava štátu. Heger dodal, že NAKA v tejto veci koná a Vlčanovi nebolo doteraz vyplatené ani jedno euro.

čaputová, zuzana čaputová, Čítajte viac Fico opäť vyťahuje kartu Soros. Čaputovej sa vyhrážajú zabitím. Podnikne právne kroky

„Nevyhraňoval som sa dostatočne voči Igorovi Matovičovi (OĽANO),“ priznal Heger. Poznamenal, že si „hrýzol do jazyka“, aby dokončili dôležité reformy a ochránili plán obnovy. Najradšej by si už nesadol do jednej vlády s Matovičom ako ministrom.

Heger poznamenal, že od predsedu KDH Milana Majerského nedostal správu, že by zo spájania Demokratov a KDH nič nebolo. „Do začiatku júla je tu ešte priestor, aby sme rokovali a dohodli sa,“ uviedol. Fico reagoval na vyjadrenia predsedu Sme rodina Borisa Kollára, ktorý uviedol, že sa nebudú so Smerom spájať. „Po voľbách sa môže ešte všetko zmeniť,“ uznal Fico. Pripustil, že Hlas-SD je im hodnotovo bližší ako Republika.

239 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Eduard Heger #strana Demokrati