Podvodník cez internet obral mladú ženu o 2800 eur. Predávala holiaci strojček na bazári

Podvodník obral 22-ročnú ženu z Bratislavy o 2800 eur. Poškodená vo falošnom formulári doručovacej spoločnosti vyplnila údaje do svojho elektronického bankovníctva. Bratislavská polícia na to upozornila na sociálnej sieti.

04.07.2023 11:10
Muž s platobnou kartou Foto:
Ilustračné foto.
debata (15)

Priblížila, že neznámy záujemca reagoval na ženin inzerát na bazári. Tam predávala holiaci strojček v hodnote 40 €. Po mailovej komunikácii s neznámym „záujemcom“, v ktorej sa dohodli na predaji, klikla na kupcom zaslaný odkaz webovej stránky.

fishing, phishing, hacker, mobil, počítačová kriminalita, počítač, Čítajte aj Žena si chcela dobiť kredit, prišla o 10-tisíc eur. Polícia upozorňuje na nové spôsoby podvodníkov

Tam sa objavil formulár doručovacej spoločnosti, v ktorom zároveň vyplnila údaje do svojho internetbankingu. „O dva dni po zadaní údajov jej odišla platba z bankového účtu vo výške 2800 eur,“ ozrejmila polícia. Poškodená podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

„Upozorňujeme, že portály na sprostredkovanie predaja a kúpy tovaru sú plné podvodníkov,“ podotkla polícia. Ľudia majú byť podľa polície pri komunikácii s neznámymi záujemcami opatrní a neposkytovať údaje svojej platobnej karty či internetbankingu.

Slovenská pošta Čítajte aj Podvody s platobnými kartami sa rozmohli. Pošta upozorňuje občanov, radí im, ako nenaletieť
15 debata chyba
Viac na túto tému: #podvodníci #bazár #internetbanking