Pri tragickej dopravnej nehode zahynula Biela vrana Ľubica Lapinová

Čelná zrážka dvoch vozidiel, ktorá sa stala v nedeľu 9. júla večer na ceste I/16 v okrese Detva pri obci Podkriváň v smere na Lučenec, má napokon dve obete.

10.07.2023 19:45
Ľubica Lapinová Foto: ,
Ľubica Lapinová na archívnej snímke počas preberania ocenenia Biela vrana.
debata (9)

Prvotné informácie hovorili o šiestich zranených osobách, z toho dvoch ťažko. Podľa polície sa pod nehodu pravdepodobne podpísal mikrospánok jedného z vodičov.

„Vozidlo VW Passat prešlo do protismeru, kde sa čelne zrazilo s protiidúcou Škodou Fabia. Následkom nárazu došlo k zraneniu osôb v oboch vozidlách. Jedna žena vo veku 62 rokov utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Druhá, vo veku 61 rokov, zomrela na následky zranení po prevoze do nemocnice. Ďalšie dve osoby utrpeli ťažké zranenia a dve osoby sa zranili ľahko,“ popisuje polícia s tým, že na mieste zasahovali aj leteckí záchranári.

Ako informoval portál topky.sk, jednou z obetí tragickej dopravnej nehody bola známa aktivistka a nositeľka ocenenia Biela vrana Ľubica Lapinová. V roku 2020 dokonca kandidovala za hnutie OĽaNO do parlamentu. Hnutie na stránke uvádza, že bola ocenená aj rádom Ďurka Langsfelda za odvahu a boj za spravodlivosť. Pracovala 25 rokov pre Národné lesnícke centrum. Spolupracovala aj s Transparency International Slovensko a zároveň bola aj komunálnou poslankyňou v rodnej obci už druhé volebné obdobie.

Ľubica Lapinová sa vracala z folklórneho festivalu aj so svojou sesternicou. Čelnú zrážku dvoch vozidiel však neprežila ani ona. Katarína bola bývalá zamestnankyňa v obci, vedúca školskej kuchyne v materskej škole, potvrdil pre Plusku starosta obce Podkriváň Jozef Malatinec. Smutná správa ich veľmi zasiahla.

Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie pre usmrtenie, do konania budú pribratí znalci z odboru dopravy a zdravotníctva. Obom vodičom bol odobratý biologický materiál na zistenie prípadnej prítomnosti alkoholu. Presná príčina nehody, ako aj ďalšie okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #Biela vrana #tragická dopravná nehoda